Accident de groază la cules cireşe

0

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost la un pas de o moarte cumplită. Întâmplarea a avut loc duminică seară, într-o gospodărie din localitatea Bucecea. Băiatul a vrut să culeagă cireşe dintr-un copac şi a decis să se urce în pom. Din păcate, când să ajungă la o creangă mai înaltă, tânărul a călcat greşit şi a căzut în gol de la aproximativ doi metri înălţime. Acesta a căzut cum nu se putea mai rău, aterizând cu partea stângă a corpului pe un ţăruş din lemn dintr-un gard aflat în apropierea copacului. O bucată de lemn i-a penetrat acestuia corpul, în zona de sub braţ, la câţiva centimetri de inimă, însă impactul mai puternic s-a resimţit în zona plămânului.

Copilul a fost preluat de un echipaj de la Ambulanţă şi transportat imediat la Urgenţe, unde medicii specialişti au constatat că a suferit un pneumotorax. „Pacientul a fost diagnosticat cu contuzie forte hemitorace stâng, plagă contuză regiune axilară stângă şi pneumotorax stâng, fiind transferat la clinica de chirurgie toracică Iaşi. Câţiva centimetri mai la dreapta şi ar fi putut să fie un accident fatal”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Copilul a fost direcţionat către clinica de specialitate din Iaşi duminică seară, starea lui fiind stabilă.

Pneumotoraxul este rezultatul acumulării de aer în spaţiul dintre plămâni şi peretele toracic, în aşa numitul spaţiu pleural şi poate deveni ameninţător pentru viaţă dacă presiunea din torace împiedică plămânii să aducă în sânge cantitatea necesară de oxigen.

Deja ai votat!
se încarcă...