Scandal între Primăria Botoşani şi APM de la un teren din zona centrală a oraşului

0

Reprezentanţii Primăriei Botoşani şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) nu au clarificat problema concesiunii pe care instituţia de mediu trebuie să o plătească municipalităţii. Instituţia ocupă un teren de 970 de metri pătraţi în zona centrală a oraşului, însă a transmis municipalităţii că nu va mai plăti concesiune invocând o prevedere a legii administraţiei publice locale, potrivit căreia „consiliul local poate da în folosinţă gratuită, pe termen limitat, bunuri mobile şi imobile proprietate publică sau privată, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere, sau de utilitate publică ori serviciilor publice”. În schimb, reprezentanţii primăriei au răspuns că aceste dispoziţii legale se referă la posibilitatea de a acorda terenul cu titlu gratuit, nu la o obligaţie imperativă în sarcina CL.

Din luna iulie a anului trecut, de când a expirat contractul, reprezentanţii celor două instituţii au avut câteva runde de discuţii, însă fără rezultat. Edilii şi-au menţinut punctul de vedere conform căruia, la fel ca şi alţi concesionari, APM trebuie să plătească redevenţa.

Încă din anul 1992, APM are contract cu Primăria Botoşani, suma pe care a plătit-o fiind de 100 de lei vechi pe metru pătrat pe an. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 25 de ani şi a fost renegociat la 1 martie 2009, ajungându-se la o redevenţă de 7 lei metru pătrat pe an. Redevenţa a fost indexată anual cu indicele de inflaţie. Contractul a expirat în iulie 2017, după şedinţa de negociere ajungându-se la 57,59 lei pe metru pătrat pe an pentru suprafaţa ocupată de clădire, respectiv 11,07 lei pentru spaţii verzi şi accese. În total, APM ar trebui să achite anual 31.671 lei.

 

+0 -0
se încarcă...