20 + 16 =

A password will be e-mailed to you.

Conducerea Filialei Botoşani a Corpului Experţilor Contabili şi Contaiblilor Autorizaţi din România (CECCAR) a marcat ieri 97 de ani de istorie a profesiei contabile din România, la 100 de ani de la Marea Unire. Alături de sărbătoriţi s-au aflat deputatul Maris Budăi, Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean, Valeriu Iftime, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, Karien Stroici, şefa Biroului local de expertize din cadrul Tribunalului Botoşani.

Moderatorul manifestării a fost Viorel Alexandru, preşedintele Filialei Botoşani a CECCAR. „Acum 14 ani, Consiliul superior al CECCAR a luat iniţiativa ca şi noi, truditorii cifrelor, acei sanitari ai României, cum îmi place mie să ne definim, să beneficieze de o zi omagială, prin care noi să recunoaştem meritele şi rezultatelor colegilor noştri, în care să auzim aprecierile autorităţilor României, aprecierile beneficiarilor activităţii noastre şi, de ce nu, să luăm act de provocările care ne aşteaptă în viitor”, a declarat Viorel Alexandru. Acesta a anunţat că în acest an, în premieră, contabiliii sunt sărbătoriţi pe 13 iulie, deoarece pe 13 iulie 1921, prin decret al Regelui Ferdinand a fost înfiinţat Corpul de Cotabili Autorizaţi şi Experţi Contabili. Precedentele ediţii ale manifestării au fost organizate pe 21 septembrie.

În debutul sărbătorii, a fost audiat mesajul transmis de profesor universitar Robert Aurelian Şova, preşedintele Consiliului Superior al CECCAR, după care a fost vizionat un film despre istoricul acestei profesii. Oficialii prezenţi au adresat felicitări sărbătoriţilor şi au vorbit despre importanţa muncii acestora. Partea a doua a manifestării a inclus premierea celor mai buni specialişti în domeniu, fiind premiate şi societăţi de contabilitate, respectiv expertiză contabilă.

bty

bty

bty

bdr

bty

bty

bty

bty

bty

bty

 

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...