În spital din cauza ciupercilor

Ploile căzute din abundenţă în ultima perioadă au umplut pădurile de ciuperci. Drept urmare şi Urgenţele încep să se umple de pacienţi afectaţi de ciupercile toxice.

Trei persoane au ajuns cu ambulanţele la spital vineri şi sâmbătă după ce au consumat mâncărică de ciuperci. Primul pacient a fost adus la spital vineri dimineaţă de ambulanţă de la Oneaga, aflat în stare gravă, după ce cu o seară înainte consumase ciuperci culese chiar de el şi preparate acasă. Bărbatul a început să se simtă tot mai rău, să aibă vărsături, scăderea tensiunii arteriale şi stare de leşin. Acesta a fost preluat de acasă de o ambulanţă şi transporat la Urgenţe, unde medicii au reuşit să îl stabilizeze.

Sâmbătă a fost rândul unui cuplu din localitatea Stăuceni. Cei doi soţi, de 68 şi 66 de ani, au cules ciuperci după ploaia de sâmbătă şi au decis să prepare o mâncărică. Aceştia le-au spus cadrelor medicale că nu era prima dată când culegeau ciuperci şi se pricep să deosebească cele toxice de cele comestibile, neputându-şi explica ce s-a întâmplat. „Pacienţii au fost stabilizaţi şi ulterior internaţi pe secţia medicală pentru supraveghere de specialitate”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD Botoşani.

Medicii recomandă ca în această perioadă botoşănenii să fie atenţi la ciupercile pe care le cumpără de la alte persoane sau la speciile pe care le culeg din pădure.

Deja ai votat!