3 × four =

A password will be e-mailed to you.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a rămas, de duminică, fără conducere, iar conducerea Consiliului Judeţean, cea căreia îi revine prerogativul de numire a unui nou manager, nu a luat încă nicio decizie.
Deși iniţial, preşedintele CJ, Costică Macaleţi a anunţat că va prelungi mandatul fostului manager Corneliu Mihai, din considerente politice, acesta nu a mai emis o dispoziţie în acest sens, care ar fi trebuit sa intre în vigoare în weekend.
Mandatul lui Corneliu Mihai a expirat sâmbătă, astfel încât acum cel mai mare spital din Botoşani nu mai are manager, singura persoană la conducere fiind un medic, numit director medical interimar.
Funcţia de manager al spitalului face obiectul unor discuţii intense în Partidul Social Democrat, ea fiind motiv de divergenţe pentru taberele din partid. Unii şi-au dorit continuarea mandatului lui Corneliu Mihai, care a reușit să scape spitalul de datorii și sub conducerea căruia au avut loc cele mai multe dotări, în timp ce alţii doresc să îşi impună proprii oameni la conducerea unui spital cu un buget anual de peste cincizeci de milioane de euro. Ieri șeful CJ a refuzat să răspundă la telefonul mobil pe întreg parcursul zilei, în timp ce adjunctul său, Dorin Birta, se afla în concediu. Surse din cadrul PSD spun că pe masa șefului CJ sunt deja mai multe nume, unul din favoriți fiind un medic care a mai avut funcții de conducere. „Se dă un interimat de trei luni, conform regulilor, după care va fi organizat concurs. Faptul că a ținut în echilibru spitalul, este un lucru foarte bun. Mi-aș dori ca viitorul manager, dacă nu-i el saul altcineva, să facă același lucru, să țină în echilibru Spitalul Județean, ceea ce este un mare lucru”, declara Macaleți în urmă cu doar o săptămână.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...
se încarcă...