Contrabandiștii de țigări “atacați” tot mai des de polițiști

0

Contrabandiştii de ţigări sunt atacaţi din toate părţile, în speranţa că doar-doar traficul şi comerţul cu ţigări ilicite va mai scădea. Astfel, poliţiştii oraşului Darabani şi cei din cadrul Secţiei Rurale nr. 7 au pus sâmbătă dimineaţă în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în trei dosare penale instrumentate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

În urma activităţilor procedurale efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că de la începutul anului şi până în prezent, doi bărbaţi de 68, respectiv 45 de ani au comercializat fără drept ţigarete de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina. La locuinţele celor doi bărbaţi poliţiştii au identificat cantitatea de 16.620 de ţigarete fără timbru de acciză, care au fost ridicate, în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte 10.000 de lei. „În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi luarea măsurilor legale”, a percizat inspector Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani. Acţiunea a fost urmată de altele două, duminică dimineaţă, când poliţiştii din Botoşani şi Dorohoi au descins în pieţele din cele două municipii. Poliţiştii au desfăşurat o acţiune în zona pieţei centrale din localitate, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile. În urma raziei au fost legitimate 34 de persoane şi controlate 7 unităţi economice.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 de lei. „A fost depistat un bărbat de 34 de ani care deţinea asupra sa în vederea comercializării cantitatea de 120 de ţigarete fără timbru de acciză. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 500 de lei, produsele respective fiind confiscate de poliţişti”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Maria Carp.

În aceeaşi zi, dar la Dorohoi, poliţiştii aflaţi în zona pieţei centrale din localitate au depistat un bărbat de 45 de ani care avea asupra sa, cu intenţia comercializării, 400 de ţigarete de provenienţă duty free, fără timbru de acciză. Acesta este în prezent cercetat, în cauză întocmindu-se un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, produsele respective fiind confiscate de poliţişti.

+0 -0
se încarcă...