sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăLocal BTContrabandiștii de țigări “atacați” tot mai des de polițiști

Contrabandiștii de țigări “atacați” tot mai des de polițiști

Contrabandiştii de ţigări sunt atacaţi din toate părţile, în speranţa că doar-doar traficul şi comerţul cu ţigări ilicite va mai scădea. Astfel, poliţiştii oraşului Darabani şi cei din cadrul Secţiei Rurale nr. 7 au pus sâmbătă dimineaţă în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în trei dosare penale instrumentate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

În urma activităţilor procedurale efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că de la începutul anului şi până în prezent, doi bărbaţi de 68, respectiv 45 de ani au comercializat fără drept ţigarete de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina. La locuinţele celor doi bărbaţi poliţiştii au identificat cantitatea de 16.620 de ţigarete fără timbru de acciză, care au fost ridicate, în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte 10.000 de lei. „În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi luarea măsurilor legale”, a percizat inspector Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani. Acţiunea a fost urmată de altele două, duminică dimineaţă, când poliţiştii din Botoşani şi Dorohoi au descins în pieţele din cele două municipii. Poliţiştii au desfăşurat o acţiune în zona pieţei centrale din localitate, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile. În urma raziei au fost legitimate 34 de persoane şi controlate 7 unităţi economice.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 de lei. „A fost depistat un bărbat de 34 de ani care deţinea asupra sa în vederea comercializării cantitatea de 120 de ţigarete fără timbru de acciză. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 500 de lei, produsele respective fiind confiscate de poliţişti”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Maria Carp.

În aceeaşi zi, dar la Dorohoi, poliţiştii aflaţi în zona pieţei centrale din localitate au depistat un bărbat de 45 de ani care avea asupra sa, cu intenţia comercializării, 400 de ţigarete de provenienţă duty free, fără timbru de acciză. Acesta este în prezent cercetat, în cauză întocmindu-se un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, produsele respective fiind confiscate de poliţişti.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.1 ° C
17.1 °
16.1 °
90 %
1.2kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
27 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei să ai o scuză când te întreabă poliţia de ce ai parcat neregulamentar, poţi să spui că ai dat maşina la gunoi.

EDITORIAL

Așteptată cu mare interes de către botoșăneni, prima întâlnire de lucru dintre Doina Federovici și Valeriu Iftime a debutat cu felicitări reciproce, pricinuite de...

EPIGRAMA ZILEI

În week-end, la o agapă, A schițat o lege bună : Măcar o dată pe lună Să consume lumea ... apă !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...