Bătrână în stare gravă din cauza unei vaci

O femeie din Roma a fost trimisă la Iaşi după ce animalul a lovit-o cu un corn în cap, aceasta alegându-se cu fracturi şi sângerări craniene. Incidentul a avut loc vineri seară, chiar în curtea femeii. Aceasta se pregătea să bage animalul în grajd, după ce îl adusese de pe un imaş din apropiere, de la păscut. La un moment, animalul s-a speriat şi a lovit-o pe femeia de 83 de ani cu un corn în cap.
Plină de sânge, aceasta a apucat să le ceară ajutor rudelor, care au sunat imediat la serviciul 112. La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a acordat femeii primul ajutor, după care a transportat-o la Urgenţe.
Cadrele medicale au supus-o unor examene imagistice şi neurologice, rezultatele făcându-i să solicite de urgenţă transferul ei la Iaşi, având multiple leziuni la nivelul capului. „Pacienta prezenta o hemoragie subarahnoidiană, fracturi de os parietal, de os frontal drept şi un hematom intracranian. A fost stabilizată şi transportată la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate”, a precizat medicu Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani.
Potrivit medicilor din UPU, în perioada de vară numărul celor care au de suferit de pe urma agresiunilor animale se dublează faţă de restul anului.

Deja ai votat!