spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTTineri fără frica Poliţiei

Tineri fără frica Poliţiei

Polițiștii și Legea nu mai sperie pe nimeni. Drept dovadă stau și doi tineri e 21 de ani, din județ, care au sfidat orice normă de bun simț sau lege. Unul fără prmis, altul cu permisul suspendat, ambii băuți, au fost identificați de polițiști, nu înainte de a încerca să fugă de răspundere.

Mai întâi, sâmbătă, poliţiştii Biroului Rutier, aflaţi în misiune pe strada Primăverii, au încercat să oprească un autoturism care circula înspre strada Pacea. Șoferul a ignorat însă semnalele poliţiştilor, continuându-şi deplasarea până pe Aleea Amurgului, unde a oprit în spatele unui imobil şi a părăsit autovehiculul.

Polițiștii au plecat în urmărirea sa, iar în urma verificărilor efectuate în zona respectivă acesta a fost depistat, ocazie cu care s-a constatat că tânărul, în vârstă de 21 de ani, are dreptul de a conduce autoturisme suspendat din data de 22 iulie. Totodată, el a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. „În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis. De asemenea, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.305 lei pentru conducere sub influenţa alcoolului”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtăturol de cuvânt al IJP Botoşani.
Ieri dmineaţă, un alt incident, cu un tânăr de aceeaşi vârstă. Un tânăr fără permis a împrumutat mașina de la un prieten și a intrat cu ea într-un autoturism parcat pe marginea unui drum. Totul s-a întâmplat la Havârna, în momentul în care un tânăr de 21 de ani, din aceeaşi localitate, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a luat mașina unui prieten de-al său , iar pe timpul deplasării a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar pe marginea drumului public. În urma impactului a rezultat avarierea ambelor vehicule.

Șoferul a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.
Mai mult, prietenul care i-a încredinţat autoturismul este cercetată pentru comiterea infracţiunii de încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
34 %
5.4kmh
82 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...