spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportMedalii mondiale aduse de canotorii botoşăneni

Medalii mondiale aduse de canotorii botoşăneni

Canotorii botoşăneni au cucerit trei medalii, una de aur, una de argint şi una de bronz, la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret Under-23 de la Poznań (Polonia).

Descoperiţi şi formaţi de soţii Iulia şi George Bulie, sportivii Ciprian Huc, Mugurel Semciuc şi Mădălina Hegeș, au confirmat şi în întrecerile de la tineret, unde au făcut parte din cele mai bune echipaje ale României.

Ciprian Huc, împreună cu Mihai-Vasile Ţigănescu, Cosmin Pascari şi Ştefan-Constantin Berariu, în cursa de patru rame, au obţinut aurul, după ce au fost cronometraţi în finală cu timpul de cinci minute, 50 de secunde şi 610 miimi, devansând Marea Britanie, cinci minute, 52 de secunde şi 740 de miimi şi de Noua Zeelandă, cinci minute, 52 de secunde şi 810 miimi.

Victoria echipajului românesc nu a fost pusă nicio secundă sub semnul întrebării, cei patru băieţi propunându-şi să doboare recordul mondial al probei. „Nu a fost să fie. Vremea a fost potrivnică, altminteri băieţii băteau recordul mondial. Au venit la şase secunde în urmă, dar timpul scos de ei este foarte bun. Cu acest timp, la Linz (Austria), la Cupa Mondială de seniori, ar fi luat locul întâi. Îi felicit şi mă bucur foarte mult pentru Ciprian Huc. El demonstrează că va avea un cuvânt de spus în acest sport”, a declarat Iulia Bulie, antrenorul care l-a descoperit şi i-a îndrumat primii paşi în canotaj.

 

Argint pentru Mădălina Hegheş

O altă botoşăneancă, Mădălina Hegheş, se întoarce din Polonia cu medalia de argint, cucerită în proba de patru rame feminin. Ea a tras alături de Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu şi Roxana Paraşcanu, care a fost cronometrat cu timpul de şase minute, 34 de secunde şi 220 de miimi. România a venit după Rusia, care a terminat în timpul de şase minute, 31 de secunde şi 490 de miimi, dar înaintea Chinei (şase minute, 35 de secunde şi 430 de miimi).

 

Medalie decisă de calificări

 

Medalia de bronz a fost adusă de Mugurel-Vasile Semciuc, care a făcut parte din echipajul de 8+1 masculin, alături de Alexandru Chioseaua, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Gheorghe-Robert Dedu, Alexandru-Cosmin Macovei, Adrian Munteanu. Barca românească a fost cronometrat în timpul de cinci minute, 24 de secunde şi 930 miimi, acelaşi timp cu ocupanta locului doi, Marea Britanie şi la mai puţin de două secunde de echipajul Statelor Unite ale Americii. România s-a aflat pe locul doi, practic, întreaga finală, Marea Britanie a fost desemnată ocupanta locului doi doar pentru că a avut un timp mai bun în seriile de calificare.

 

Locul 4 la general pentru România

 

România a mai câştigat sâmbătă o medalie de aur în proba feminină de patru vâsle (Elena Logofătu, Nicoleta-Ancuţa Bodnar, Simona-Geanina Radiş şi Georgiana Vasile) şi una de argint la dublu rame masculin (Dumitru-Alexandru Ciobică şi Florin-Sorin Lehaci).

Cu cinci medalii, două de aur, două de argint şi una de bronz, România s-a clasat pe locul patru în clasamentul pe naţiuni, după SUA, 5-1-2, Italia, 3-3-6, şi Marea Britanie, 3-3-2.

„Rezultatele obţinute de echipajele româneşti la Poznań sunt foarte bune şi ne dau un imbold înainte de începerea pregătirii olimpice. De luna viitoare sportivii vor începe să lucreze cu gândul la Tokyo şi sperăm să fie cât mai mulţi sportivi botoşăneni în bărcile care se vor califica la cea mai importantă competiţie sportivă a lumii. Rezultatele de la tineret ne demonstrează că am muncit bine la cadeţi şi juniori, acolo unde se pun, de fapt, bazele marii performanţe. Noi am clădit o fundaţie solidă, iar acest lucru se vede acum”, a conchis antrenoarea federală Iulia Bulie.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...