Suicid după o depresie severă

Doborâtă de depresie şi singurătate, o femeie din Botoşani a ales un mod cumplit de a-şi încheia socotelile cu viaţa. Întoarsă acasă din străinătate, aceasta s-a despărţit de soţul ei, care între timp a şi decedat. Ieri femeia a fost găsită de familie fără suflare, după ce s-a spânzurat de caloriferul din cameră. Cazul a ajuns în atenţia oamenilor legii marţi după-amiază, când la serviciul de urgenţă 112 s-a primit un apel legat de faptul că o femeie a încercat să îşi pună capăt zilelor în propriul apartament, situat într-un cartier din Botoşani. Femeia a fost descoperită de membrii familiei, îngrijoraţi că aceasta nu mai răspundea la telefon.

În vârstă de 51 de ani, aceasta locuia singură în apartamentul pe care îl împărţise până în urmă cu câţiva ani cu soţul ei. Femeia a munci ulterior o perioadă în Italia, însă de jumătate de an era întoarsă în ţară, între timp divorţând şi de soţul ei din cauza mai multor certuri şi neînţelegeri. Între timp, fostul soţ al femeii a decedat, iar femeia a suferit o depresie, ulterior fiind şi diagnosticată cu un sindrom depresiv pentru care primea tratament de specialitate. Din păcate, însă, starea ei de depresie se accentua uneori, iar marţi a avut un nou episod depresiv, când era singură acasă. A profitat de acest fapt şi şi-a improvizat un ştreang dintr-un cablu electric de la un prelungitor, pe care apoi l-a legat de caloriferul din sufragerie. Hotărâtă, femeia şi-a pus în acest fel capăt zilelor, fiind găsită ulterior de membrii familiei. Aceştia au dat-o imediat jos şi au sunat la 112, în speranţa că femeia ar putea fi salvată.

La faţa locului au ajuns un echipaj de poliţie, dar şi un echipaj cu medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). „Am fost solicitaţi pentru a interveni în cazul unei persoane aflate în stop cario-respirator. Ajunşi la faţa locului nu am putut decât să constatăm decesul, din păcate, care survenise cu câteva ore mai devreme. Cel mai probabil decesul a survenit prin asfixie mecanică, însă acest lucru îl vor stabili cu exactitate colegii legişti”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani. Cazul a fost preluat de către poliţişti, care au declanşat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza morţii. În acest sens au solicitat şi efectuarea unei autopsii, pentru a se stabili şi modul în care a survenit decesul femeii.

Medicii specialişti sunt de părere că astfel de cazuri pot apărea la orice persoană, diagnosticată sau nu cu depresie, dar care suferă un episod depresiv sever, care nu este observat sau diagnosticat de către un specialist sau care nu este tratat la timp. Chiar şi aşa, în episoade severe, uneori nici medicaţia nu face faţă, de cele mai multe ori fiind indicat ca astfel de persoane să fie sub supraveghere medicală sau cel puţin în preajma unor fiinţe dragi sau a unor apropiaţi cu care să poată discuta.

Deja ai votat!