Copil electrocutat din cauza unui porumbel (video)

A vrut să prindă un porumbel şi a ajuns în stare gravă la spital. Un copil de 11 ani a fost transferat la Iaşi cu arsuri, după ce s-a suit pe un stâlp şi s-a electrocutat. Ceea ce putea să se transforme într-o tragedie a avut loc în localitatea Albeşti, Tudor Vladimirescu, luni seară. Un băiat de 11 ani pasionat de porumbei, pândea o astfel de pasăre de ceva vreme în apropierea casei lui. La un moment dat, porumbelul s-a oprit pe un stâlp de electricitate de pe marginea drumului, iar copilul, fără a sta prea mult pe gânduri, s-a suit pe stâlp, din dorinţa de a recupera pasărea.

Ajuns în vârf, însă, acesta s-a dezechilibrat în momentul în care a vrut să prindă porumbelul şi a atins firele de înaltă tensiune. Un arc electric s-a format instantaneu, pătrunzând în corpul băiatului prin mâna dreaptă şi ieşind prin piciorul stâng. Ţipetele acestuia au fost auzute de cei de jos, care au cerut imediat ajutorul medicilor, la faţa locului fiind trimisă ambulanţa de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a SMURD.

Copilul a fost preluat de cadrele medicale şi i s-a acordat primul ajutor, după care a fost transportat la Secţia de Pediatrie, cu arsuri la mâna dreaptă şi la gamba şi piciorul stâng. Ulterior însă, medicii au luat decizia ca acesta să fie transferat la Iaşi. „Pacientul prezenta arsuri de gradele II-III pe aproximativ 14% din suprafaţa corpului. Au fost toaletate rănile, după care direcţionat către Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi”, a precizat medicul primar Ştefan Bercea, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati. Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei, dar şi a reprezentanţilor Protecţiei Copilului, care au început anchete în acest sens.

Deja ai votat!