Elicopter chemat pentru un bărbat traumatizat de băutură (video)

Un bărbat din Todireni a băut atât de mult încât a ajuns să fie transferat cu elicopterul la Iaşi. În vârstă de 66 de ani, acesta a băut timp de o săptămână şi după o cădere în casă, s-a ales cu un hematom cerebral, fiind în comă profundă. Soţia acestuia l-a găsit ieri dimineaţă căzut în casă, inconştient. Speriată, femeia a sunat la 112, la faţa locului ajungând ambulanţa cu medic a SMURD.

Echipajul medical i-a acordat acestuia primul ajutor şi a reuşit să îl stabilizeze, după care l-a transportat la Urgenţe, unde a fost supus unei examinări complexe. Rezultatele analizelor imagistice au arătat că bărbatul prezenta un hematom cerebral, ca urmare a unui traumatism cranian căpătat după ce a căzut în casă. Aflat în comă, acesta a fost intubat şi medicii au solicitat tranferul lui la Iaşi. „Din cauza hematomului şi a riscului ca starea acestuia să se deterioreze rapid, s-a solicitat transferul pe calea aerului, iar echipajul nostru a asigurat transferul în condiţii optime la elicpterul SMURD”, a precizat medicul Eduard Gurău, din cadrul SJA Botoşani.

Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD şi transferat la Clinica de Neurochirurgie Iaşi pentru tratament de specialitate.

Deja ai votat!