Nici măcar salariile mari nu atrag medicii la botoșani

0

Situaţie incredibilă la Spitalul Judeţean. Nici măcar banii nu îi mai atrag pe medicii specialişti. În ciuda măririlor considerabile de salariu, niciun medic nu s-a înscris pentru posturile scoase la concurs la Urgenţe, Reanimare, sau Pediatrie, adică exact în cele mai bine plătite posturi. Cea mai mare unitate sanitară din judeţ se confruntă cu o lipsă tot mai mare de medici. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a scos la concurs în ultimile două luni mai multe posturi de medic pe specialități deficitare, însă din cele mai bine plătite specialităţi.

Nici măcar salariile mărite din sistemul sanitar nu i-au făcut însă pe medici să opteze pentru cel mai nordic judeţ din ţară. Astfel, pe posturi cum ar fi de medici specialist în Unitatea de Primiri Urgenţe, Chirurgie pediatrică sau Reanimare, nu s-a înscris nimeni. Și asta în ciuda faptului că salariile s-au majorat substanțial în sistem.

Sunt înscriși candidați la Chirurgie generală, Boli infecțioase, iar la UPU radiologie s-a înscris un medic pe două posturi, însă dosarul i-a fost respins pentru că era incomplet. „Din păcate, pe unele secții nu s-au prezentat candidați la concurs. Nu s-au prezentat pentru Medicina de Urgenta, ATI, Chirurgie Pediatrică”, a menționat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean. În schimb, în acest an s-au pensionat patru medici, pentru trei dintre aceștia prelungindu-se contractele.

Singurul care a reușit să aducă medici la Urgențe, una din zonele cele mai deficitare din Sănătatea botoșăneană, a fost șeful UPU-SMURD, medicul Ramona Elena Guraliuc, care a adus doi medici rezidenți de medicină de urgență de la Iași pentru a face gărzi la Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...