luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTPacienți giranți la o asistentă de spital

Pacienți giranți la o asistentă de spital

Un bătrân din Botoşani s-a trezit că a girat o asistentă după ce a fost internat într-un spital din oraş. Mai exact, totul s-a întâmplat după două internări la Spitalul de Pneumoftiziolgie din Botoșani.

Actele bătrânului au fost luate de o asistentă medicală care l-a trecut girant, pentru un credit făcut la un CAR, fără ca bătrânmul să aibă habar. Bărbatul de 67 de ani din comuna Hlipiceni a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Botoșani de două ori, la sfârșitul anilor 2015 și 2016. În urmă cu aproape o lună, bătrânul a primit acasă o notificare de la un CAR, în care era anunțat că, în calitate de girant, trebuie să achite ratele, pe care nu le mai plătise persoana care făcuse creditul. „Cum doamna nu a respectat contractul de împrumut, lui i-a venit de plată 6.160 de lei”, a spus fiul bărbatului care s-a trezit girant.

Fostul pacient a avut o discuție cu asistenta, iar ea şi-a recunoscut vina. „M-am întâlnit cu ea la poarta spitalului, mi-a spus să nu mă duc în spital pentru că nu vrea să afle colegii ce a făcut, că-și cere scuze, că nu trebuia să facă așa ceva, că a greșit. A spus că a mai făcut şi în trecut şi că plătea fără ca nimeni să ştie, iar cei de acolo îi dădeau credite pentru că era un bun platnic. Acum a avut nişte probleme şi nu a mai putut să plătească”, a povestit fiul.

Reprezentanţii instituţiei sanitare au demarat o anchetă, spunând că femeia este asistent medical principal în cadrul biroului de internări şi astfel are acces la documentele de identitate ale pacienţilor.

Reprezentanții Casei de Ajutor Reciproc susțin că regulile lor de acordare a creditelor nu presupun obligatoriu prezența girantului la sediul instituției, dacă cel care face împrumuul aduce copie după buletin și copie după cuponul de pensie sau adeverință de salariat al respectivului girant.

Asistenta medicală riscă astfel să rămână fără locul de muncă. În plus, și polițiștii au deschis deja un dosar penal, femeia riscând până la patru ani de închisoare. „Colegii mei au înregistrat o sesizare din partea unui bărbat și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a declarat inspectorul Maria Carp, purtătoare de cuvânt la IPJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
21.7 ° C
22.8 °
21.6 °
60 %
1.6kmh
0 %
Dum
20 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...