sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTBărbat terorizat de o văduvă piromană

Bărbat terorizat de o văduvă piromană

Dezamăgită că a fost părăsită de bărbatul cu care trăia o poveste de dragoste, o tânără în vârstă de 23 de ani a decis să se răzbune pe acesta, incendiindu-i maşina. Doar că flăcările au făcut prăpăd, iar femeia a fost reţinută miercuri de poliţişti sub acuzaţiile de violare de domiciliu şi distrugere.

Totul s-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri, când tânăra a mers în satul Strahotin, comuna Dângeni, la locuinţa iubitului ei plecat în prezent în străinătate, a intrat în curtea casei şi a incendiat autoturismul. Flăcările au cuprins imediat maşina, iar vâlvătaia s-a extins şi spre locuinţă.

În acel moment, în casă se afla mama bărbatului, care a trecut prin momente de groază, femeia fiind trezită din somn de flăcările uriaşe din curte. „Ea îi spunea la băiat că vine să îmi dea foc mie. A venit cu toporul, a fărmat poarta şi a dat foc, după care a fugit. El m-a sunat, dar eu nu am auzit telefonul. Ea vorbea cu băiatul la telefon şi venea să îmi dea foc mie. M-am trezit şi am auzit gălăgie afară, strigau vecinii ca să ies. După aia l-a sunat iar ea şi i-a spus: vezi că arde mamă-ta”, a povestit mama băiatului.

Tânăra s-a oprit apoi în sat şi a cerut o ţigară de la doi tineri, a fumat şi apoi şi-a văzut de drum.

De la maşină, flăcările s-au extins imediat şi la casă, cuprinzând acoperişul.

 

Vecinii au sărit în ajutor

 

Când au văzut flăcările care ameninţau să se extindă la întreaga casă, dar şi la gospodăriile din apropiere, vecinii au sărit în ajutor cu găleţile cu apă, până la sosirea pompierilor.

„Era o flacără, mă temeam să nu vină şi la mine. Am zis că, până ce vin pompierii, să cărăm apă să udăm cu găleţile, dar nu am reuşit nimic. Au venit pompierii şi au stins”, a spus una dintre vecinele femeii.

În schimb, când a fost făcut bilanţul distrugerilor, pagubele au fost evaluate la 35.000 de lei. Realizând ce a făcut, tânăra de 23 de ani a plecat de la domiciliu, cu intenţia de a părăsi ţara, dar poliţiştii au dat-o în consemn, fiind depistată după câteva ore în judeţul Bistriţa-Năsăud.

 

Femeia a fost reţinută

 

Adusă sub escortă la Botoşani, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore. „Aceasta se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, urmând ca în cursul zilei de astăzi (n.r. – ieri, 6 septembrie) să fie prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat ieri Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Între timp, copilul femeii a fost luat de secretara primăriei din comună, pentru a avea grijă de el până când asistenţii sociali vor decide ce se va întâmpla cu micuţul.

 

Val de probleme după moartea soţului

 

În ultima zi din iunie anul trecut, soţul femeii a decedat în urma unui cumplit accident rutier. Tânărul de 24 de ani mergea pe motocicletă alături de fratele său, pe drumul ce leagă localitatea Strahotin de Iacobeni, iar la un moment dat s-au izbit violent de o căruţă ce venea din sensul opus, condusă chiar de un văr al soţiei sale. Impactul a fost atât de violent încât corpul tânărului aflat la ghidon a fost aruncat la aproape 30 de metri distanţă.

Femeia a avut o viaţă extrem de zbuciumată după trecerea în nefiinţă a soţului ei, astfel că în mai puţin de un an aceasta a fost implicată în două scandaluri, cel de acum aducându-i şi privarea de libertate.

Din spusele sale, la câteva luni după moartea soţului tânăra a început să primească avansuri de la un consătean care era căsătorit. Femeia l-a respins şi chiar i-a spus soţiei bărbatului tot, după care ar fi primit ameninţări de la el pe telefonul mobil.

La începutul lunii august, femeia se afla pe o bicicletă pe drumul pe care murise şi soţul ei, când a fost lovită puternic din spate de o căruţă condusă de bărbatul care i-ar fi făcut avansuri. Ulterior, aceasta a fost internată în spital cu mai multe traumatisme.

„Înfrunt până şi moartea pentru că nu permit la nimeni să mă umilească sau să umilească iubirea noastră (n.r. – a ei cu soţul decedat), nici măcar unuia care nu ştie ce înseamnă cuvântul familie”, susţinea tânăra pe o pagină de socializare la acel moment.

Atunci poliţiştii au demarat o anchetă, pentru accidentul provocat şi pentru vătămarea corporală a tinerei.

 

– Tudor CHIRIAC

– Sebastian GHEORGHIU

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.9 ° C
4.6 °
-0 °
94 %
1.4kmh
16 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...