spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăActualitateaUniturile dentare – ce trebuie să ai în vedere la achiziționarea lor?...

Uniturile dentare – ce trebuie să ai în vedere la achiziționarea lor? (P)

Uniturile dentare sunt echipamente esențiale pentru fiecare cabinet de medicină dentară, dar nu toate dispun de aceleași dotări, ceea ce poate face demersul de achiziție destul de complicat.

În continuare, voi prezenta cinci lucruri esențiale pe care trebuie să le ai în vedere atunci când dorești să cumperi un unit dentar pentru cabinetul tău.

Stabilitate

Stabilitatea unitului stomatologic este unul dintre factorii cheie care trebuie luați în considerare la achiziționarea unui astfel de dispozitiv. Ideal ar fi să optezi pentru o bază cu o amprentă la sol mare, care să te ajute să menții scaunul ferm în poziție.

Tipul de echipament pe care îl folosești în practica de zi cu zi afectează în mare măsură factorul stabilitate, de aceea trebuie să știi exact care sunt lucrurile de care ai nevoie la un unit dentar. De exemplu, multe dintre instrumentele stomatologice sunt direct conectate la unit, ceea ce înseamnă în mod implicit o greutate mai mare exercitată asupra dispozitivului, deci stabilitatea va fi afectată. Este recomandat să iei decizia de cumpărare ținând cont de acest factor, fără să neglijezi spațiul disponibil în cabinet.

Durabilitate

Pe termen lung, cumpărarea unui unit stomatologic de cea mai bună calitate, care să-și demonstreze eficiența și rezistența în timp, va fi o decizie valoroasă pentru intervențiile pe care le vei realiza.

Componentele unitului vor fi supuse permanent la zgârieturi și coroziune, din cauza substanțelor chimice folosite pentru a menține standardele de igienă. În mod ideal, ar trebui să fie finisat cu puncte epoxidice sau electrolitice, care să conserve aspectul de nou, fără degradarea vopselei, pe durata utilizării unitului.

Funcționalitate

Performanța și ușurința utilizării unui unit dentar este esențială atunci când dorești să cumperi un astfel de instrument pentru cabinetul tău. Merită să ai în vedere:

Lățimea spătarului scaunului: un spătar subțire, dar robust, îți va permite să poziționezi pacientul mai convenabil față de poziția ta de lucru, astfel încât să îți menții o postură a corpului sănătoasă în timpul intervențiilor pe care le realizezi.

Poziționarea instrumentarului: este ideal să găsești un unit dentar care să-ți permită accesul ușor la instrumentele pe care le utilizezi, în așa fel încât să nu întâmpini nicio dificultate din acest punct de vedere. Este neplăcut să fii limitat de acest aspect tocmai atunci când realizezi o intervenție dificilă.

Mobilitate

Mișcarea scaunului cu care este echipat unitul dentar depinde de model și poate varia foarte mult. Mecanismul pivotant poate fi, de asemenea, un considerent important, și este recomandat să te documentezi temeinic înainte de a te angaja în procesul de cumpărare cumpere.

Scaunul ar trebui să poată să se miște ușor și în sus, pentru a permite pacienților de toate înălțimile să stea confortabil în scaun pe de o parte, iar pe de altă parte să îți permită ție accesul facil pentru orice intervenție.

De unde achiziționezi un unit dentar

Pentru echipament stomatologic de cea mai bună calitate, consultă oferta disponibilă pe Dentex.ro. Aici vei găsi toate ustensilele și instrumentele de care ai nevoie într-un cabinet stomatologic sau într-un laborator de tehnică dentară. Oferta dentex cuprinde unituri dentare la cele mai bune prețuri. Consultă oferta Dentex și dotează-ți cabinetul sau laboratorul stomatologic cu cele mai performante și eficiente echipamente!

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
75 %
1.5kmh
81 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...