Primele amenzi la September Fest

0

În prima zi a September Fest, poliţiştii locali botoşăneni au desfăşurat activităţi pentru combaterea comerţului ilicit, a faptelor de încălcare a normelor de protecţia mediului dar și respectarea normelor privind disciplina în construcții pentru participanții la eveniment.

Potrivit conducerii Poliţiei Locale, au fost identificaţi agenţii economici participanţi la eveniment şi ulterior li s-a comunicat ce obligaţii au în ceea ce priveşte modul de amplasare tarabelor, aprovizionarea agenţilor economici, afişarea preţurilor produselor comercializate, depozitarea deşeurilor rezultate în urma activităţii, igienizarea suprafeţei ocupate.

Inițial acțiunea polițiștilor locali a avut un caracter preventiv, urmărindu-se evitarea situațiilor de distrugere a mobilierului urban, a pavajului, murdărire cu ulei uzat rezultat în urma preparării produselor (fapte ce au fost constatate la ediţiile din anii trecuţi).

Un comerciant s-a ales cu o amendă de 500 de lei pentru că a desprins din sudură un coș stradal ce era amplasat pe un stâlp de iluminat public, susținând în fața organelor de control că îl încurca la montarea terasei estivale.

Tot în prima zi de festival, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale unor persoane care consumau semințe pe scările magazinelor din Piața 1 Decembrie.

Activitățile polițiștilor locali vor continua și în următoarele zile ale September Fest.

Deja ai votat!
se încarcă...