Uniţi în credinţă – Mare de credincioşi la Mănăstirea Vorona

0
bty

Mii de credincioşi de toate vârstele au participat astăzi la slujba oficiată la Mănăstirea Vorona, cu prilejul hramului. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, PS Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor şi Ioan Harpa, stareţul Mănăstirii Popăuţi.

La slujbă au participat senatorul Doina Federovici, deputatul Costel Lupaşcu, Aurel Ştefan, primarul comunei Vorona şi doi primari din Ucraina.

PS Varlaam Ploieşteanul i-a mulţumit Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, că i-a dat binecuvântarea să slujească împreună cu PS Calinic Botoşăneanul, la Vorona, la „această atât de frumoasă şi plină de bucurie sărbătoare a Maicii Domnului”. În cuvântul său, Varlaam Ploieşteanul a arătat că toţi creştinii adevăraţi trebuie să o cinstească pe Maica Domnului, să asculte şi să împlinească cuvântul lui Dumnezeu.

„Mă bucur să văd această mulţime de credincioşi botoşăneni, recunoscuţi în toată ţara pentru evlavia, credincioşia şi jertfelnicia lor şi vă mulţumim dumneavoastră că, deşi vremea a fost închisă, oarecum gata de ploaie, dar ne-a păzit Maica Domnului ca să ne putem ruga împreună, cler şi credincioşi, pentru prezenţă şi pentru răbdare, Dumnezeu să vă binecuvânteze, iar Maica Domnului să vă ocrotească”, a spus în finalul cuvântului său, Varlaam Ploieşteanul.

În finalul slujbei, zeci de prunci au primit Sfânta Împărtăşanie, iar PS Calinic Botoşăneanul a rostit rugăciuni de dezlegare de păcate şi de binecuvântare.

„Vreau să îi mulţumesc în primul rând lui Dumnezeu că a ales această frumoasă poiană unde noi să ne adunăm în fiecare an la începutul anului bisericesc şi să ne revigorăm puterile pentru a merge înainte cu ajutorul Maicii Domnului, care este ocrotitoarea acestei mănăstiri. Mulţumim frăţiilor voastre, care anul acesta parcă, ca niciodată aţi umplut această curte şi i-aţi dat o frumuseţe, aşa cum nu are niciodată. Aţi venit la mănăstire, la Maica Domnului, cum spune o cântare din Ardel -am venit, Măicuţă, să te mai vedem, să-ţi spunem necazul, pe care-l avem. Cred că cu toţii aţi venit în primul rând pentru că avem, fiecare dintre noi, câte o dorinţă de îndeplinit şi vă mulţumim pentru prezenţă şi pentru rugăciuni împreună cu noi. Fie ca Bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă bucuria prezenţei şi a credinţei celei netrecătoare, ca fiecare dintre noi să alegem partea cea bună care nu se va lua de la noi”, a spus, printre altele, Ioan Harpa. Acesta a arătat că maica stareţă a Mănăstirii Vorona este campioană în România, deoarece a trăit 50 de hramuri ale Mănăstirii Vorona.

Potrivit tradiţiei, participanţii la slujbă au primit bucate tradiţionale din partea obştii mănăstirii.

Tot astăzi, la Vorona, are loc o nouă ediţie a tradiţionalei sărbători Serbările pădurii.

bdr

 

bdr
bdr
bdr
bty
bty
bty
bdr
bdr
bdr

 

+0 -0
se încarcă...