Debut de an şcolar cu emoţii, flori, discursuri şi slujbe de binecuvântare

0

Zeci de mii de botoşăneni trăiesc astăzi emoţia debutului unui nou an de învăţământ. În  fiecare şcoală botoşăneană sunt organizate festivităţi care includ discursuri şi slujbe de binecuvântare.

La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, festivitatea a debutat cu o slujbă de binecuvântare oficiată de preotul Petru Chirvase. Cristina Chiriac, directorul colegiului, a arătat că în luna septembrie a fiecărui an există o zi de mare importanţă spirituală, ziua în care se deschis larg porţile şcolilor, iar „inimile noastre vibrează de bucurie, nerăbdare şi emoţie”. Oficialul a prezentat pe scurt rezultatele obţinute de elevii şi profesorii colegiului, rezultate care au făcut ca această unitate să fie premiată, pentru al şaselea an consecutiv, de Ministerul Educaţiei şi Guvernul României. „Deschidem un nou an şcolar, în care cu toţii, părinţi, profesori, elevi ni-l dorim cât mai bun şi mai bogat în realizări profesionale şi personale. Am convingerea că şi în acest an ne veţi reprezenta cu mândrie şi succes la competiţii, în proiecte interactive, proiecte internaţionale pentru că, la Colegiul Eminescu succesul este la el acasă”, a spus, printre altele Cristina Chiriac.

La festivitate au mai vorbit subprefectul Daniela Lozneanu, inspectorul şcolar Ciprian Manolache şi un reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. După discursuri şi urările de succes, elevii, alături de diriginţi şi părinţi, au intrat în clase.

+0 -0
se încarcă...