Sala de sport de la Colegiul “Eminescu” intră în reabilitare

bty

Mâine vor fi demarate lucrările de consolidare şi reabilitare la sala de sport de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Anunţul a fost făcut de deputatul PSD, Tamara Ciofu, parlamentar potrivit căruia a fost aprobat și proiectul pentru modernizarea sălii de sport de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”. Aici lucrările nu vor fi începute încă deoarece constructorul a solicitat lămuriri suplimentare. Ambele proiecte au fost depuse de câţiva ani, însă au fost întârziate din cauza procedurilor birocratice.

Lucrările sunt aşteptate cu interes de cadrele didactice şi elevii de la cele două licee. Lucrările la sala de sport de la Colegiul „Mihai Eminescu” sunt programate să se încheie peste aproximativ 11 luni şi vor presupune consolidarea structurii clădiri în care se află sala de sport, schimbarea acoperișului și a instalațiilor, izolarea pereților și podelei, modernizarea grupurilor sanitare și construirea unei tribune cu 70 de locuri.

În judeţul Botoşani, nu numai sălile de sport de Colegiul „Eminescu” şi Liceul Pedagogic au nevoie de lucrări urgente de reabilitare. Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că mai sunt mari probleme la încă şase săli de sport. În această categorie intră sălile de la Liceul Tehnologic „Petru Rareş” (necesită reparaţii urgente), Liceul „Alexandru cel Bun” (nu este folosită, necesită reparaţii capitale), Şcoala „Elena Rareş” (nu este folosită, necesită reparaţii capitale), Liceul „Dr Mihai Ciucă” Săveni (lipsă căldură, igienizare precară), Liceul „Ştefan D. Luchian” Ştefăneşti (lipsă apă, lipsă căldură, fără acces la grupul sanitar), Şcoala 1 Leorda (nu este folosită, lipsă apă, lipsă căldură, fără acces la grupul sanitar).

Elevii de la alte zeci de unităţi de învăţământ sunt privilegiaţi deoarece beneficiază de condiţii bune pentru desfăşurarea orelor de sport. Gabriel Hârtie a arătat că 35 de unităţi au săli de sport, la dispoziţia elevilor fiind şi 175 de terenuri de sport.

Deja ai votat!