Paza celui mai mare spital, în pericol

0

Paza celei mai mari unităţi sanitare din judeţ este sub semnul întrebării, după ce firma care asigură în prezent acest lucru a intrat în insolvenţă. Firma de pază Dantex Guard Security SRL Botoșani a intrat, vineri, în insolvență, în baza unei hotărâri emise de Tribunalul Botoșani. Magistrații botoșăneni au admis cererea venită din partea administratorului societății Dantex Guard Security SRL, Aurel Doru Bortă, dispunând deschiderea procedurii generale a insolvenţei.
Instanța din Botoșani a desemnat ca administrator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă Cabinet individual de insolvenţă Popovici Florin, care va beneficia de un onorariu provizoriu în cuantum de 1.000 lei.
„Stabileşte în sarcina debitoarei obligaţia de a pune la dispoziţia administratorului judiciar toate documentele informaţiile cerute cu privire la activitatea și averea debitoarei, precum şi lista cuprinzând plăţile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii şi transferurilor patrimoniale efectuate în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii”, a decis instanța.
Paza Spitalului Județean Mavromati și a secțiilor exterioare este asigurată, de la 1 aprilie 2017, de această firmă. La licitația organizată de unitatea spitalicească în vederea atribuirii contractului pentru serviciile pază s-au înscris trei firme, în urma analizării ofertelor fiind desemnată câștigătoare o firmă de la nivel local.
Trei firme s-au înscris la licitația pentru asigurarea pazei la cea mai mare unitate spitalicească din județul Botoșani, iar cea desemnată câștigătoare este societatea Dantex Guard Security, preţul la acea dată fiind de 869.000 de lei. „Începând cu 1 aprilie, firma va asigura paza în toate locațiile spitalului. Contractul a fost încheiat cu prețul stabilit la licitație, iar în cazul în care nu se respectă se poate rezilia”, a spus la acea dată medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
Până atunci paza spitalului a fost asigurată de societatea E MOL Security din Mureș, tariful fiind de 7,90 de lei pe oră fără TVA. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean acest tarif a fost menținut.
În 2017, firma de pază a avut o cifră de afaceri de 3.533.423 lei și un profit de 204.196 lei. Anul trecut, ea a avut în medie 119 angajați.

+0 -0
se încarcă...