duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTPaza celui mai mare spital, în pericol

Paza celui mai mare spital, în pericol

Paza celei mai mari unităţi sanitare din judeţ este sub semnul întrebării, după ce firma care asigură în prezent acest lucru a intrat în insolvenţă. Firma de pază Dantex Guard Security SRL Botoșani a intrat, vineri, în insolvență, în baza unei hotărâri emise de Tribunalul Botoșani. Magistrații botoșăneni au admis cererea venită din partea administratorului societății Dantex Guard Security SRL, Aurel Doru Bortă, dispunând deschiderea procedurii generale a insolvenţei.
Instanța din Botoșani a desemnat ca administrator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă Cabinet individual de insolvenţă Popovici Florin, care va beneficia de un onorariu provizoriu în cuantum de 1.000 lei.
„Stabileşte în sarcina debitoarei obligaţia de a pune la dispoziţia administratorului judiciar toate documentele informaţiile cerute cu privire la activitatea și averea debitoarei, precum şi lista cuprinzând plăţile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii şi transferurilor patrimoniale efectuate în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii”, a decis instanța.
Paza Spitalului Județean Mavromati și a secțiilor exterioare este asigurată, de la 1 aprilie 2017, de această firmă. La licitația organizată de unitatea spitalicească în vederea atribuirii contractului pentru serviciile pază s-au înscris trei firme, în urma analizării ofertelor fiind desemnată câștigătoare o firmă de la nivel local.
Trei firme s-au înscris la licitația pentru asigurarea pazei la cea mai mare unitate spitalicească din județul Botoșani, iar cea desemnată câștigătoare este societatea Dantex Guard Security, preţul la acea dată fiind de 869.000 de lei. „Începând cu 1 aprilie, firma va asigura paza în toate locațiile spitalului. Contractul a fost încheiat cu prețul stabilit la licitație, iar în cazul în care nu se respectă se poate rezilia”, a spus la acea dată medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
Până atunci paza spitalului a fost asigurată de societatea E MOL Security din Mureș, tariful fiind de 7,90 de lei pe oră fără TVA. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean acest tarif a fost menținut.
În 2017, firma de pază a avut o cifră de afaceri de 3.533.423 lei și un profit de 204.196 lei. Anul trecut, ea a avut în medie 119 angajați.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
22.9 ° C
23.3 °
21.6 °
62 %
0.9kmh
100 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
33 °
mie
31 °
joi
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...