Afacere în domeniul farmaciilor din Botoşani

0
0

Una dintre cele mai vechi farmacii din municipiul Botoșani s-a închis în această săptămână. Este vorba de farmacia Unifarm situată pe Pietonalul Unirii, care aparține Alinei Tincu, soția omului de afaceri și consilierului local Mihai Tincu.

Spațiul de pe Pietonalul Unirii, dar și licența au fost cedate lanțului național de farmacii Catena. Spațiul va fi închiriat, în timp ce licența a fost vândută.

Vânzarea farmaciei de pe Unirii survine ca urmare va ieșirii la pensie a proprietarei, Alina Tincu.

Deocamdată, nu sunt cunoscute sumele de bani care au stat la baza tranzacției dintre familia Tincu și Catena, însă brokeri specializați care se ocupă cu astfel de tranzacții în numele unor lanțuri de farmacii oferă farmaciilor locale sume între 200.000 și 400.000 de euro plus TVA doar pentru licența farmaciei. Sumele cresc tot mai mult cu cât tot mai puțini farmaciști botoșăneni sunt dispuși să cedeze licența, iar legea nu mai permite, în momentul de față deschiderea unei noi farmacii în municipiul reședință de județ.

De altfel, ultima tranzacție asemănătoare a avut în centru o altă familie cunoscută din oraș, cea a actualului primar Cătălin Flutur.

În urmă cu un an, soția sa a vândut licența de funcționare a Farmaciei Maria unui alt lanț de farmacii, care a funcționat pe strada Grivița, la intersecția cu Calea Națională, iar pentru afacerea respectivă, se presupune că firma soției primarului a încasat o sumă de aproximativ 350.000 de euro. Potrivit celor din domeniu, suma ține mult și de poziționarea farmaciei pe piața autohtonă, cifra de afaceri și dacă lanțul e interesat sa rămână in spațiu.

Prin această tranzacție, lanțul de farmacii Catena devine cel mai extins pe poața farmaceutică din Botoșani, urmând astfel să deschidă cea de-a cincea unitate, depășind și lanțul local Farmacia Anca.

De altfel, familia Tincu deține pe Pietonalul Unirii alte două importante spații comerciale, care au fost închiriate unul unui operator de telefonie mobilă și unul unei clinici oftalmologice.

+0 -0

se încarcă...