spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAfacere în domeniul farmaciilor din Botoşani

Afacere în domeniul farmaciilor din Botoşani

Una dintre cele mai vechi farmacii din municipiul Botoșani s-a închis în această săptămână. Este vorba de farmacia Unifarm situată pe Pietonalul Unirii, care aparține Alinei Tincu, soția omului de afaceri și consilierului local Mihai Tincu.

Spațiul de pe Pietonalul Unirii, dar și licența au fost cedate lanțului național de farmacii Catena. Spațiul va fi închiriat, în timp ce licența a fost vândută.

Vânzarea farmaciei de pe Unirii survine ca urmare va ieșirii la pensie a proprietarei, Alina Tincu.

Deocamdată, nu sunt cunoscute sumele de bani care au stat la baza tranzacției dintre familia Tincu și Catena, însă brokeri specializați care se ocupă cu astfel de tranzacții în numele unor lanțuri de farmacii oferă farmaciilor locale sume între 200.000 și 400.000 de euro plus TVA doar pentru licența farmaciei. Sumele cresc tot mai mult cu cât tot mai puțini farmaciști botoșăneni sunt dispuși să cedeze licența, iar legea nu mai permite, în momentul de față deschiderea unei noi farmacii în municipiul reședință de județ.

De altfel, ultima tranzacție asemănătoare a avut în centru o altă familie cunoscută din oraș, cea a actualului primar Cătălin Flutur.

În urmă cu un an, soția sa a vândut licența de funcționare a Farmaciei Maria unui alt lanț de farmacii, care a funcționat pe strada Grivița, la intersecția cu Calea Națională, iar pentru afacerea respectivă, se presupune că firma soției primarului a încasat o sumă de aproximativ 350.000 de euro. Potrivit celor din domeniu, suma ține mult și de poziționarea farmaciei pe piața autohtonă, cifra de afaceri și dacă lanțul e interesat sa rămână in spațiu.

Prin această tranzacție, lanțul de farmacii Catena devine cel mai extins pe poața farmaceutică din Botoșani, urmând astfel să deschidă cea de-a cincea unitate, depășind și lanțul local Farmacia Anca.

De altfel, familia Tincu deține pe Pietonalul Unirii alte două importante spații comerciale, care au fost închiriate unul unui operator de telefonie mobilă și unul unei clinici oftalmologice.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...