Beneficiarii de ajutor social au de efectuat mii de ore de muncă

1
bdr

145.984 – atâtea ore au de efectuat în anul 2019 botoşănenii care vor primi venit minim garantat. În ultima şedinţă din anul 2018, consilierii municipali au aprobat proiectul vizând planul de acţiuni şi lucrări de interes local privind venitul minim garantat. Pentru sumele primite ca ajutor de la stat, una dintre persoanele majore din familiile beneficiare are obligaţia de a presta lunar acţiuni sau lucrări de interes local.

Aceste persoane sunt repartizate să presteze lucrări la diferite instituţii din municipiul Botoşani. Astfel, pentru anul 2019, au solicitat efectuarea de acţiuni sau lucrări de interes local Biroul Administrativ din cadrul Primăriei Botoşani, Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement, societatea Locativa, Partida Romilor Pro Europa, Secţia de Psihiatrie a Spitalului „Mavromati” şi societatea Urban Serv.

Potrivit celor stabilite de consilierii municipali, orele repartizate pentru fiecare structură care a solicitat ca unele lucrări să fie efectuate de către beneficiarii de venit minim garantat sunt următoarele – 32.740 (DSPSA), 11.094 (Biroul Administrativ din cadrul Primăriai Botoşani), 61.960 (societatea Locativa), 7.030 (Partida Romilor Pro Europa), 4.200 (Secţia de Psihiatrie a Spitalului „Mavromati”) şi 28.960 (societatea Urban Serv).

+0 -0

1 COMENTARIU

  1. De asta nu vedeam tigani la munca pe strada, se ascundeau toți în birourile partida romilor pro Europa. Acolo cică fac munca în folosul comunității . Unii nu știu sa citească sau sa scrie corect și adică fac munca de birou. Ajutoare sociale iau fără sa muncească efectiv. Partida romilor pro Europa, un paravan pentru acordarea ajutoarelor sociale fără a presta munca în folosul comunității.

se încarcă...