vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTBoboteaza aduce temperaturi negative

Boboteaza aduce temperaturi negative

Anul a început cu vreme primăvăratică, mai caldă decât e în mod normal în această perioadă. În prima zi a anului temperatura aerului a fost relativ constantă, cu maxime pozitive, care au oscilat în jurul a 4°C, în timp ce minimele abia dacă au coborât sub pragul îngheţului. Astăzi, cerul este mai înnorat, iar meteorologii așteptau fulguieli răzlețe în unele regiuni ale județului în prima parte a zilei.

De mâine, aşa cum spune şi tradiţia populară, vremea începe să se răcească uşor, maximele urmând a nu mai depăşi 0°C, în timp ce minimele nu vor coborî spre -6°C. E drept e mult mai cald decât de obicei, iar temperaturile ce sunt prognozate par o glumă pe lângă gerul Bobotezei de odinioară.

Pe zile, temperaturile se vor prezenta astfel: vineri – atât maximele şi minimele vor fi negative, -1°C, respectiv -8°C, sâmbătă – maxima prognozată va avea aceeaşi valoare, în timp ce minima va urca două grade până la -4°C, în timp ce duminică, de Bobotează, maxima va fi de -2°C, iar minima de -6°C.

Cerul va fi mai mult înnorat şi, potrivit prognozei meteo, trecător vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi.

Stratul de zăpadă a dispărut de pe aproape întreaga suprafaţă a judeţului, ceea ce ar putea crea o problemă culturilor de toamnă, în special, rapiţei, orzului şi grâului de toamnă pe fondul temperaturilor minime din aer scăzute din preajma Bobotezei. Astfel, există riscul, e drept destul de scăzut, să apară degerături ale vârfului frunzelor.

Pe de altă parte, rezerva de apă din sol prezintă valori satisfăcătoare şi chiar, în unele zone ale judeţ, valori optime pentru această perioadă a anului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...