Boboteaza aduce temperaturi negative

0

Anul a început cu vreme primăvăratică, mai caldă decât e în mod normal în această perioadă. În prima zi a anului temperatura aerului a fost relativ constantă, cu maxime pozitive, care au oscilat în jurul a 4°C, în timp ce minimele abia dacă au coborât sub pragul îngheţului. Astăzi, cerul este mai înnorat, iar meteorologii așteptau fulguieli răzlețe în unele regiuni ale județului în prima parte a zilei.

De mâine, aşa cum spune şi tradiţia populară, vremea începe să se răcească uşor, maximele urmând a nu mai depăşi 0°C, în timp ce minimele nu vor coborî spre -6°C. E drept e mult mai cald decât de obicei, iar temperaturile ce sunt prognozate par o glumă pe lângă gerul Bobotezei de odinioară.

Pe zile, temperaturile se vor prezenta astfel: vineri – atât maximele şi minimele vor fi negative, -1°C, respectiv -8°C, sâmbătă – maxima prognozată va avea aceeaşi valoare, în timp ce minima va urca două grade până la -4°C, în timp ce duminică, de Bobotează, maxima va fi de -2°C, iar minima de -6°C.

Cerul va fi mai mult înnorat şi, potrivit prognozei meteo, trecător vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi.

Stratul de zăpadă a dispărut de pe aproape întreaga suprafaţă a judeţului, ceea ce ar putea crea o problemă culturilor de toamnă, în special, rapiţei, orzului şi grâului de toamnă pe fondul temperaturilor minime din aer scăzute din preajma Bobotezei. Astfel, există riscul, e drept destul de scăzut, să apară degerături ale vârfului frunzelor.

Pe de altă parte, rezerva de apă din sol prezintă valori satisfăcătoare şi chiar, în unele zone ale judeţ, valori optime pentru această perioadă a anului.

Deja ai votat!
se încarcă...