Planuri pentru străzile asfaltate parţial

0

Străzile asfaltate parţial vor reprezenta o prioritate în acest an. Cel puţin aşa sună asigurările date de viceprimarul Cosmin Andrei. „Voi propune pentru bugetul pe 2019 finanţarea acestor străzi cu prioritate faţă de altele, pentru că este un fapt anormal să avem străzi asfaltate parţial, jumătate cu asfalt, jumătate cu piatră spartă”, a declarat Cosmin Andrei. În această categorie, edilul a inclus străzile Izvoarelor, Alexandru cel Bun, Războieni, Barbu Lăzăreanu, Hatman Arbore, Vasile Lupu şi Aleea Sfântul Gheorghe. „Consider că trebuie abordate cu prioritate şi voi propune sume pentru proiectare şi execuţie, în vederea asfaltării acestor străzi”, a spus Cosmin Andrei.

Edilul a explicat că străzile asfaltate parţial au un regim special, în sensul în care acolo poate interveni Direcţia Edilitare, dar cu lucrări în funcţie de starea drumului, cu asfalt acolo unde este asfalt şi cu pietruire pe partea neasfaltată. Pentru ca aceste străzi să fie asfaltate pe întreaga lor lungime, este necesară intervenţia Direcţiei de Dezvoltare Locală. Procedura presupune realizarea unui proiect şi includerea lucrării pe partea de investiţii. „Pe porţiunile fără asfalt este necesar un proiect care se face într-un mod mai laborios, cu proiectare, execuţie, însă a venit timpul ca şi botoşănenii mai puţin norocoşi să beneficieze de străzi asfaltate, înainte de alte proiecte futuriste pe care le putem discuta la primărie”, a explicat Cosmin Andrei.

Anul trecut, municipalitatea a primit mai multe sesizări de la botoşănenii care au locuinţe pe străzi asfaltate parţial, dar şi pe străzi nemodernizate. Aceştia solicită lucrări care să aducă respectivele artere rutiere la un aspect demn de un municipiu reşedinţă de judeţ.

+0 -0
se încarcă...