„Războiul” cu petarde de sărbători soldat cu dosare penale

0

În perioada 19 noiembrie 2018 – 03 ianuarie 2019 poliţiştii botoşăneni au desfăşurat, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, acţiuni şi controale atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

În urma activităţilor efectuate poliţiştii au întocmit 16 dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu obiecte pirotehnice, în care sunt cercetate 16 persoane. De asemenea, au fost confiscate peste 28.000 de obiecte pirotehnice.

Potrivit reprezentanţilor IPJ, pe 21 decembrie 2018, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe strada Poştei un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul Botoşani, care deţinea fără drept asupra sa, în vederea comercializării, peste 8.000 de obiecte pirotehnice. Acestea au fost confiscate de poliţişti iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice. În Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2018, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe strada Poştei o femeie de 40 de ani care deţinea fără drept asupra sa, în vederea comercializării, cantitatea de 906 obiecte pirotehnice. Obictele respective au fost confiscate iar pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

+0 -0
se încarcă...