Planuri pentru parcări supraetajate

1

În municipiul Botoşani ar putea fi amenajate parcări supraetajate, realizate din structuri metalice. Pe fondul crizei locurilor de parcare, Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, intenţionează să propună alocarea de fonduri în bugetul pe 2019 pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. „Firma câştigătoare va trebui să identifice parcelele de teren disponibile, dacă sunt în domeniul privat, care sunt sumele care le-ar cere proprietarii acestor parcele, cât ar costa amenajarea acestor parcări”, a declarat viceprimarul.

Potrivit acestuia, realizarea de parcări supraetajate este impusă de faptul că în ultimii ani a crescut foarte mult numărul maşinilor. O astfel de parcare ar putea fi realizată în spatele Casei Cărţii. „În loc de o sută de locuri de parcare la sol, putem merge până la 300- 400 de locuri acoperite, pe care primăria le poate concesiona. Este un model de succes implementat în alte oraşe”, a mai explicat edilul.

La această dată, în municipiul Botoşani există aproximativ 8400 de locuri de parcare amenajate, din care peste 7500 sunt rezervate.

+0 -0
se încarcă...