1 × five =

A password will be e-mailed to you.

Cinci sectoare de pe două drumuri judeţene au fost preluate de Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru rezolvarea alunecărilor de teren. Este vorba de drumurile judeţene DJ 296 (Botoşani – Roma – Nicşeni – Dorobanţi) şi DJ 293 (Dumeni – Havârna). În total, vor fi reabilitaţi aproximativ şapte kilometri, cei mai mulţi pe DJ 296. Este vorba de sectorul de la ieşire din Botoşani spre Cişmea, de 2,6 kilometri, unde terenul a luat-o la vale, de 1,35 kilometri din vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma, de 1,4 kilometri situaţi între Roma şi Nicşeni, precum şi de jumătate de kilometru la intrarea în Dorobanţi. Pe drumul Dumeni – Havârna este vorba de nouă sute de metri la ieşirea din Dumeni.

Investiţiile au fost preluate şi sunt în diferite stadii de implementare. Dacă sectoarele Roma – Nicşeni şi Dumeni – Havârna au fost aprobate de Consiliul tehnico-economic (CTE) interministerial şi urmează paşii pentru scoaterea la licitaţie, celelalte trei sectoare de drum abia urmează să primească avizul CTE interministerial. Chiar dacă vor primi toate avizele birocratice, reabilitarea lor ţine de bugetul pe care CNI îl va primi de la guvern. Oricum, dacă ţinem cont şi de termenii pe care îi presupune realizarea licitaţiilor, este puţin probabil ca aceste sectoare de drum să fie reabilitate până la sfârşitul acestui an spre disperarea şoferilor.„E un adevărat chin să ajungi până în Dorobanţi. Îţi rupi maşina pe drumurile astea. Degeaba plătim tot felul de taxe şi impozite, că nu se vede nimic. Între Roma şi Nicşeni este o adevărată aventură să mergi cu maşina, dar ce să vorbim de Roma – Nicşeni, când la ieşire din Botoşani drumul parcă e după război. Ăsta e respectul pe care ni-l acordă cei pe care i-am ales să ne reprezinte”, a declarat un şofer revoltat de starea DJ 296.

Pe acest sector de drum au început să apară tot felul de cratere şi după fenomenul de îngheţ-dezgheţ, dar şi din cauza traficului greu generat de agenţii economici din zonă. Pe lângă sectoarele preluate de CNI şi repararea restului drumului este sub semnul întrebării, după ce Big Conf a reziliat contractul pe care-l avea încheiat cu Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani pentru întreţinerea drumurilor judeţene. În acest context, DJDP Botoşani va trebui să scoată din nou la licitaţie serviciul de întreţinere a drumurilor judeţene, ceea ce face ca intervenţiile reabilitare să fie amânate.

 

 

 

 

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 2,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...