Drumuri afectate de alunecări de teren scoase la licitaţie (Video)

0
Drumuri afectate de alunecări de teren scoase la licitaţie (Video)

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a scos la licitaţie consolidarea a două sectoare de drumuri judeţene afectate de alunecări de teren din Botoşani.

Este vorba de sectoarele Roma – Nicşeni (DJ296), pe o lungime de 1,4 kilometri şi Dumeni – Havârna (DJ293) pe lungime de 900 de metri. Prima investiţie constă în consolidare versantului şi ulterior modernizarea căii de rulare de la ieşirea din Roma spre Nicşeni. Lucrare este evaluată la 13,66 milioane de lei. Cea de-a doua lucrare o reprezintă, la fel, o consolidare versant şi modernizarea căii de rulare şi este estimată la 6,94 milioane de lei.

La CNI au mai fost preluate încă trei sectoare din DJ296 care sunt afectate de alunecările de teren. Este vorba de sectorul de la ieşire din Botoşani spre Cişmea, de 2,6 kilometri, unde terenul a luat-o la vale, de 1,35 kilometri din vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma, precum şi de jumătate de kilometru la intrarea în Dorobanţi. Investiţiile pentru cele trei sectoare de drum au intrat pe circuitul de avizare al Consiliului tehnico-economic (CTE) interministerial după care vor fi scoase la licitaţie. Dacă ţinem cont şi de termenii pe care îi presupune realizarea licitaţiilor şi complexitatea lucrărilor, este puţin probabil ca aceste sectoare de drum să fie reabilitate până la sfârşitul acestui an spre disperarea şoferilor. „E un adevărat chin să ajungi până în Dorobanţi. Îţi rupi maşina pe drumurile astea. Degeaba plătim tot felul de taxe şi impozite, că nu se vede nimic. Între Roma şi Nicşeni este o adevărată aventură să mergi cu maşina, dar ce să vorbim de Roma – Nicşeni, când la ieşire din Botoşani drumul parcă e după război. Ăsta e respectul pe care ni-l acordă cei pe care i-am ales să ne reprezinte”, a declarat un şofer revoltat de starea DJ 296.

Pe acest sector de drum au început să apară tot felul de cratere şi după fenomenul de îngheţ-dezgheţ, dar şi din cauza traficului greu generat de agenţii economici din zonă.

Pe lângă sectoarele preluate de CNI şi repararea restului drumului este sub semnul întrebării, după ce Big Conf a reziliat contractul pe care-l avea încheiat cu Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani pentru întreţinerea drumurilor judeţene. În acest context, DJDP Botoşani a demarat licitaţia serviciului de întreţinere a drumurilor judeţene, ceea ce face ca intervenţiile reabilitare să fie amânate.

+0 -0

se încarcă...