spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTDrumuri afectate de alunecări de teren scoase la licitaţie (Video)

Drumuri afectate de alunecări de teren scoase la licitaţie (Video)

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a scos la licitaţie consolidarea a două sectoare de drumuri judeţene afectate de alunecări de teren din Botoşani.

Este vorba de sectoarele Roma – Nicşeni (DJ296), pe o lungime de 1,4 kilometri şi Dumeni – Havârna (DJ293) pe lungime de 900 de metri. Prima investiţie constă în consolidare versantului şi ulterior modernizarea căii de rulare de la ieşirea din Roma spre Nicşeni. Lucrare este evaluată la 13,66 milioane de lei. Cea de-a doua lucrare o reprezintă, la fel, o consolidare versant şi modernizarea căii de rulare şi este estimată la 6,94 milioane de lei.

La CNI au mai fost preluate încă trei sectoare din DJ296 care sunt afectate de alunecările de teren. Este vorba de sectorul de la ieşire din Botoşani spre Cişmea, de 2,6 kilometri, unde terenul a luat-o la vale, de 1,35 kilometri din vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma, precum şi de jumătate de kilometru la intrarea în Dorobanţi. Investiţiile pentru cele trei sectoare de drum au intrat pe circuitul de avizare al Consiliului tehnico-economic (CTE) interministerial după care vor fi scoase la licitaţie. Dacă ţinem cont şi de termenii pe care îi presupune realizarea licitaţiilor şi complexitatea lucrărilor, este puţin probabil ca aceste sectoare de drum să fie reabilitate până la sfârşitul acestui an spre disperarea şoferilor. „E un adevărat chin să ajungi până în Dorobanţi. Îţi rupi maşina pe drumurile astea. Degeaba plătim tot felul de taxe şi impozite, că nu se vede nimic. Între Roma şi Nicşeni este o adevărată aventură să mergi cu maşina, dar ce să vorbim de Roma – Nicşeni, când la ieşire din Botoşani drumul parcă e după război. Ăsta e respectul pe care ni-l acordă cei pe care i-am ales să ne reprezinte”, a declarat un şofer revoltat de starea DJ 296.

Pe acest sector de drum au început să apară tot felul de cratere şi după fenomenul de îngheţ-dezgheţ, dar şi din cauza traficului greu generat de agenţii economici din zonă.

Pe lângă sectoarele preluate de CNI şi repararea restului drumului este sub semnul întrebării, după ce Big Conf a reziliat contractul pe care-l avea încheiat cu Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani pentru întreţinerea drumurilor judeţene. În acest context, DJDP Botoşani a demarat licitaţia serviciului de întreţinere a drumurilor judeţene, ceea ce face ca intervenţiile reabilitare să fie amânate.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
13.2 ° C
13.8 °
10.5 °
71 %
2kmh
11 %
lun
25 °
mar
26 °
mie
17 °
joi
17 °
vin
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...