three + eight =

A password will be e-mailed to you.

Primii pensionari botoşăneni au plecat în staţiuni cu bilete de tratament. Cu o întârziere de mai bine de jumătate de lună, din lipsa bugetului, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Botoşani a distribuit primele 40 de bilete de tratament prin Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM). Joi seară s-a primit ordinul de ministru prin care s-a demarat programul, iar vineri au fost contactaţi pensionarii care şi-au depus cereri pentru biletele de tratament. Deşi timpul a fost foarte scurt, oficialii CJP Botoşani au reuşit să găsească doritori pentru aceste bilete, numărul cererilor depuse pentru primele două perioade fiind de peste o sută.

Pensionarii au plecat la tratament de luni în staţiunile Nicolina, 1 Mai, Covasna, Amara, Pucioasa şi Moneasa, unde vor petrece 16 zile, din care 12 zile sunt alocate tratamentelor. În acest an vor exista 18 serii de bilete. La CJP Botoşani au fost depuse 3.500 de cereri. „Prin reţeaua TBRCM vor fi puse la dispoziţie 59.622 de bilete la nivel naţional, în 18 serii, dintre care 15% vor fi acordate cu titlu gratuit categoriilor de persoane prevăzute de legi speciale. Capacitatea de cazare a TBRCM a fost îmbunătăţită în ultimii ani atât prin modernizarea bazelor de tratament, cât şi prin creşterea calităţii serviciilor de cazare şi masa”, a declarat Cristina Anton, directorul executiv al CJP Botoşani. Preţul unui bilet la un hotel de 2 stele este de 1.684 lei, iar la hoteluri de 3 şi 4 stele un bilet costă 1.764 de lei.

Anul trecut, au fost depuse 5.760 de cereri acordare bilete pentru tratament balnear, cu 500 mai puţine decât în 2017. La nivelul judeţului, au fost repartizate 3.350 de bilete, din care au fost valorificate 3.161 bilete, restul de 189 de bilete fie au fost în perioade în care botoşănenii nu au vrut să meargă sau în staţiuni neagreate.

În 2018 au fost acordate gratuit 544 de bilete de tratament pentru veteranii de război, pensionarii de invaliditate sau persoanelor cu handicap.

În cazul pensionarilor, contribuţia individuală la costul biletului este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie din luna anterioară celei în care se efectuează repartiţia sau de 50% din valoarea biletului, în care pensia este mai mare.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...