4 × 4 =

A password will be e-mailed to you.

Un bărbat din comuna Durneşti s-a ales cu o amendă penală, din cauza unui câine. Anchetat penal şi trimis în judecată pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin, Gheorghe M. a fost găsit vinovat de magistraţi şi condamnat la plata unei amenzi penale de 1.350 de lei. Mai mult, bărbatul va trebui să plească cheltuielile judiciare, cheltuielile de spitalizare a victimei, dar şi o serie de daune faţă de persoana muşcată.

Cazul reprezintă o premieră pentru judeţul Botoşani, iar întâmplarea de la care a pornit totul a avut loc pe 5 iunie 2017, când un câine de talie mare, deţinut la o stână de Gheorghe M., a reuşit să scape şi a plecat spre sat. Pe drum, patrupedul, care era extrem de agresiv, l-a atacat pe un localnic. Sfâşiat, bărbatul a ajuns la spital şi a avut nevoie de 14 – 15 zile de îngrijiri medicale. Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor, care au apreciat că totul s-ar fi întâmplat din cauza ciobanului, care nu a luat măsurile potrivite pentru a preveni atacul canin.

Procesul a avut loc la Judecătoria Săveni, iar la pronunţarea sentinţei magistraţii i-au atras atenţia ciobanului că, în situaţia în care nu va plăti amenda şi toate celelalte obligaţii civile, sancţiunea se va transforma în zile de închisoare. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Apreciază calitatea articolului

8 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...