vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTLiderul PSD își umflă mușchii la Botoșani și declară că nu mai...

Liderul PSD își umflă mușchii la Botoșani și declară că nu mai are nevoie de UDMR (video)

În ciuda faptului că a PSD a pierdut foarte mulți parlamentari, Liviu Dragnea s-a lăudat, vineri, la Botoşani, că puterea are majoritate în plenul reunit și fără UDMR, ”fără nicun fel de problemă”. Declarația vine în contextul în care Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat că nu va vota o eventuală restructurare a Cabinetului Dăncilă, iar preşedintele Klaus Iohannis ar putea bloca remanierea propusă de PSD.

Ştiam că UDMR nu susţine o restructurare a Guvernului, am şi discutat cu colegii de la UDMR. Dacă vom lua decizia să mergem cu Guvernul în Parlament pentru restructurare, avem majoritate, fără UDMR, fără niciun fel de problemă. Nu pot să contrazici colegii de la UDMR, pentru că sunt oameni foarte aplicaţi”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD l-a atacat și pe preşedintele Klaus Iohannis, care a declarat că se opune noilor miniștri: ”La cum a jucat Iohannis în picioare Constituţia este în stare să facă orice. Poţi să dai vot în Parlament pentru tot Guvernul şi Iohannis să nu semneze. (…) O să vedem, dar el stabileşte cine e bun ministru, cine nu e bun ministru. Habar nu avem noi care sunt criteriile pe care le ia în calcul. E limpede pentru toată lumea care vrea să observe că vrea să blocheze Guvernul cu orice preţ, prin orice mijloace. Noi nu luăm în calcul prostiile lui Iohannis”. 

Dragnea a afirmat că atenţia PSD va fi concentrată pe actul de guvernare şi pe comunicarea cu oamenii.

”Iohannis să rămână cu prostiile lui, cu jocurile lui, cu blocajele. Până la urmă, la Ministerul Justiţiei va fi un interimar, pentru că trebuie să funcţioneze Ministerul şi sperăm o dată pentru totdeauna ca de acolo, de la minister, să nu mai vină blocaje în ceea ce priveşte actele normative. În rest, Iohannis să se joace cum vrea, a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la propunerile de remaniere, că, primind acele scrisori şi-a pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, iar prima sa impresie este că se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost.

 

Dragnea ironizează pensionarea lui Lazăr

 

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a ironizat pensionarea procurorului general al României, Augustin Lazăr.

“Ieri (n.r. – joi) eram mai nervos la Suceava. Astăzi (n.r. – vineri) nu sunt. Încă… Sunt puţin mâhnit că a ieşit Lazăr la pensie. (…) Are o pensie uriaşă. O şi merită”, a afirmat Dragnea.

Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Augustino Lazăr,
procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Augustin Lazăr a fost eliberat din funcţie ca urmare a pensionării începând cu 27 aprilie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusă de Augustin Lazăr, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost completată cu această solicitare. Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut „scuze instituţionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...