Liviu Dragnea, avantajat de CCR (video)

0
Liviu Dragnea, avantajat de CCR (video)

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru a treia oară, decizia asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema completurilor specializate în corupţie. Decizia a fost amânată pentru data de 20 mai, adică exact data la care Liviu Dragnea şi-ar putea afla la Înalta Curte sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive. Acest lucru presupune o nouă amânare în dosarul care a ajuns înainte de pronunţarea finală.

Vizibil mulţumit de decizia luată la CCR, Liviu Dragnea, aflat la Botoşani, a refuzat să comenteze amânarea, pozând într-un personaj care „respectă deciziile justiţiei”. „Nu comentez deloc nicio decizie a Curţii Constituţionale din România. A fost decizia judecătorilor Curţii să amâne, au avut motivele dumnealor”, a declarat liderul PSD cu zâmbetul pe buze.

Decizia acestei noi amânări a deciziei CCR – a treia – se explică prin faptul că judecătorii constituţionali nu au primit documentaţia solicitată de la Comisia de la Veneţia, căreia îi ceruseră părerea în legătură cu instanţele specializate pe corupţie.

Între timp, însă, până pe 20 mai, ar trebui să apară o decizie CCR pe o sesizare a PNL, care a cerut Curţii Constituţionale a României să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache, considerând că articolul din Regulament în temeiul căruia a fost înaintată cererea este în dezacord cu prevederile legii fundamentale, motiv pentru care liberalii au înaintat şi o sesizare de neconstituţionalitate cu acest subiect.

Sesizarea liberalilor care vizează Regulamentul Camerei Deputaţilor va fi dezbătută în 7 mai de către judecătorii constituţionali.

+0 -0

se încarcă...