Drumurile județene intră pe mâinile familiei Conțac

0

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani au semnat contractele multianuale de întreţinere şi reparaţii a drumurilor pe care le au în subordine. După ce rezultatele licitaţiei au rămas definitive, nefiind nicio contestaţie, astăzi au fost încheiate contractele cu firma Big Conf, controlată de Liviu Conțac, pe partea de Nord a județului, respectiv Dorohoi – Săveni, și cu Transporturi Auto, a lui Constantin Conțac, pentru partea de Sud a judeţului, respectiv regiune Botoşani – Truşeşti.

„Începând de mâine, vom fi prezenţi, în principal, pe drumul strategic, sectorul Todireni – Hlipiceni, unde drumul este într-o stare foarte avansată de degradare și vom interveni pentru a-l aduce la o stare de circulație cât mai bună, adică vom face plombări la cald și îndreptări”, a declarat Dorin Birta, vicepreşedintele CJ Botoşani. Acesta a mai spus, că s-a discutat cu constructorul, Transporturi Auto SA, ca în paralel să înceapă organizarea de şantier şi pe drumul Flămânzi – Prăjeni, unde se va interveni mai întâi la fundaţia drumului. „O echipă lucrează la covoare asfaltice și fundație și o echipă lucrează la plombări. Vom avea câte două echipe pe fiecare zonă. Nu putem lucra cu cei de la covoare asfaltice și la plombări, ar fi neproductiv… O să vedem cu constructorul cât durează organizarea de șantier acolo. Este prioritar, deci, primul tronson de drum pe care se va turna covor asfaltic, în partea de sud a județului, va fi Flămânzi – Prăjeni, cu o singură condiție, să fie finalizate lucrările la fundație. Se va lucra mai întâi la fundația drumului pe suprafețele care necesită acest lucru și după care va fi turnat covorul asfaltic, cum am făcut și la Havârna, chiar dacă a apărut un pic de disconfort în această perioadă, dar necesitatea lăsării un pic a burduşirilor sub trafic este obligatorie, pentru a urmări dacă cedează sau nu”, a mai precizat vicepreşedintele CJ.

Pe partea de Nord a judeţului, lucrările vor începe cu sectorul Cordăreni – Vorniceni. „De mâine încep organizările de șantier și intrăm în plin în tot ceea ce înseamnă reparații și întreținere drumuri județene”, a conchis Dorin Birta.

În acest an, bugetul CJ pentru întreţinerea drumurilor judeţene este de 14,5 milioane lei (n.r. – aproximativ trei milioane de euro). Mai bine de jumătate din bani, aproximativ 7,5 milioane de lei, vor fi înghiţiţi de reabilitarea drumului Flămânzi – Prăjeni – Plugari. Pe acest sector de drum se va turna covor asfaltic în două straturi.

Drumurile judeţene au rămas fără firmă pentru întreţinere la sfârşitul lunii ianuarie, după ce Big Conf, societatea controlată de Liviu Conţac, a denunţat contractul multianual pe care-l avea cu DJDP pe motiv că a crescut preţul la bitum şi salariul minim. În aceste condiţii, DJDP a fost nevoită să reia licitaţia, de această dată împărţind judeţul în două loturi.

+0 -0
se încarcă...