IULIAN ROTARIU, PRIMUL ÎN AUSTRALIA

0

Debut fulminant pentru botoşăneanul Iulian Rotariu în ultramaratonul „The Track” organizat în Australia. După prima etapă desfăşurată astăzi, Iulian Rotariu s-a clasat pe primul loc din cei 38 de concurenţi, cu un timp de 3 ore 13 minute şi 37 de secunde, terminând cu aproape 40 de minute înaintea belgianului Guy Goossens, clasat pe locul II.

Cursa, organizată de Canal Aventure, are loc în Australia, în perioada 15 – 24 mai, desfăşurându-se în Golful din Teritoriul de Nord, între oraşul Alice Springs şi Uluru, în cel mai arzător deșert din zonă. Linia de finish se află la poalele Uluru, inima spirituală a Australiei. Dacă în prima zi Iulian Rotariu a alergat 30 km, la 700 de metri altitudine, în ultima zi, distanța pe care trebuie să o parcurgă va fi de 127 de km, la 1.700 metri altitudine. Iulian poartă tricoul cu numărul 28.
„De data aceasta va fi mult mai greu, însă gândurile mele vor fi pentru copiii cu autism din Botoşani. Aceasta este cea mai puternică motivație să depășesc oboseala, durerea și lupta cu singurătatea în sălbăticie. Fiți alături de mine pentru a-i susține pe copiii cu autism în lupta lor pentru a se bucura de viață”, a transmis Iulian Rotariu. Asta pentru că el va alerga din nou în scop caritabil, pentru a face cunoscută şi a sprijini „Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani”, succesul lui însemnând un pas spre integrarea acestor copilaşi.

+0 -0
se încarcă...