Şedinţă fulger a CL pentru problema deşeurilor (video)

0
0
bdr

Consilierii municipali botoşăneni au avut astăzi şedinţă extroardinară. Chiar dacă proiectul supus dezbaterii viza problema deşeurilor, şedinţa a durat doar câteva minute. Practic, aleşii locali au dat undă verde pentru ca reprezentantul CL în ADI „Ecoproces” să voteze ca municipalitatea să plătească un tarif majorat la colectarea deşeurilor, respectiv 149,5 lei, în loc de 145 lei pe tonă, cât a fost până acum. Botoşănenii nu vor plăti mai mult, urmare a acestei majorări, taxa de salubrizare fiind tot de 12 lei de persoană pe lună.

„Primăria Botoșani are bani să susțină această majorare de tarif, care este pe o perioadă limitată. Ca să acoperim lunile mai și iunie am votat acest proiect, urmând ca începând cu 1 iulie să aplicăm un alt tarif pentru că este o obligație legală. Avem bani din taxa specială de salubrizare”, a explicat primarul Cătălin Flutur, după şedinţă.

Simion Drelciuc, director adjunct al Urban Serv, a afirmat că votarea noului tarif presupune menţinerea actualului sistem de colectare a deşeurilor, respectiv din poartă în poartă, în zonele cu case, de la agenţii economici, respectiv de la platformele din cartiere.  Potrivit oficialului, se lucrează la un nou tarif, impus de reglementările vizând obligaţia colectării selective a deşeurilor.

„Începând cu 1 iulie, facem alt tarif în conformitate cu prevederile Ordonanței 74/2018, care spune că începând cu 1 iulie trebuie făcute tarife distincte pentru deșeurile reziduale și pentru deșeurile reciclabile și care au statut de selective”, a mai afirmat Simion Drelciuc.

+0 -0

se încarcă...