Caniculă și furtuni prognozate de meteorologi

0

Judeţul Botoşani nu scapă de caniculă nici săptămâna aceasta, chiar dacă primele două zile ar mai putea aduce furtuni cu descărcări electrice.

Astăzi, cerul va fi senin cu temperaturi maxime ce se vor apropia de 30ºC, cu posibilă instabilitate atmosferică undeva în jurul prânzului. Aceasta se va accentua în cursul nopții și va caracteriza întreaga zi de mâine. Astfel, marți temperatura maximă nu va depăși 28ºC, fiind posibile furtuni pe tot parcursul zilei.„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp”, au anunţat meteorologii.
De miercuri, cerul se înseninează, iar temperaturile maxime vor depăşi frecvent 30
ºC, ajungând chiar la 32ºC pe finalul săptămânii. Şi minimele vor creşte la nivelul celor înregistrate vara, urmând să atingă pragul de 19ºC.

Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 10 centimetri va prezenta valori cuprinse între 10ºC şi 21ºC, optime pentru parcurgerea fazelor de răsărire şi înfrunzire la culturile de primăvară. După ploile de la începutul lunii, rezerva de umiditate a solului se va încadra în limite optime pe aproape tot teritoriul agricol al judeţului, favorizând în special culturile de primăvară.

+0 -0
se încarcă...