Tabără de creaţie cinematografică la Vârful Câmpului

0

O platformă şi o tabără de creaţie au fost iniţiate în sprijinul tinerilor din ţară şi din Republica Moldova pasionaţi de cinematografie.

Tinerii scenarişti sunt invitaţi să depună propuneri de proiecte până pe 20 iunie în cadrul concurând pentru prezenţa în tabăra de documentare „Induction” la moşia „Cai de Vis” de la Vârfu Câmpului (Botoşani). Concursul este anunţat de platforma „Borcanul cu Ficţiune” să concureze şi se adresează tinerilor creativi. „Borcanul cu Ficţiune” este o platformă de creaţie pentru scenarii de film dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care vor să îşi dezvolte abilităţile de scriere sub îndrumarea unui expert.

Actorii Ion Sapdaru, şi Adrian Păduraru şi scriitorul şi scenaristul Florin Lăzărescu vor juriza lucrările (proză, povestire, scenariu) propuse. Cei 10 finaliştii vor fi selectaţi pentru tabăra „Induction” la moşia „Cai de Vis” în perioada 28 iulie-3 august. „Acolo, vei avea ocazia să îţi aprofundezi cunoştinţele scriind un scenariu propus (din poveştile locurilor) cu ajutorul lui Ion Sapdaru. Dacă scenariul tău se regăseşte printre cele mai bune, atunci vei avea ocazia să participi la cea de-a doua etapă a proiectului Masterclass, unde vei avea oportunitatea să întâlneşti personalităţi din industrie care te vor ajuta să îţi perfecţionezi scenariul”, anunţă organizatorii.

La final de proiect, scenariul declarant câştigător, va fi transformat într-un film de scurt metraj care poate fi propus în selecţiile festivalurilor naţionale şi internaţionale.

+0 -0
se încarcă...