Infracțiuni rutiere în lanț

0
0

Infracțiunile rutiere se țin lanț. Ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Botoşani au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din localitatea Albeşti. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că cel de la volan avea dreptul de a conduce suspendat din luna mai a acestui an, iar polițiștii i-au întocmit un dosar penal.

Tot ieri, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Gorbăneşti au surprins pe un drum comunal doi tineri, în vârstă de 18 ani și respectiv 29 de ani, care mergeau cu un moped. Verificările aveau să scoată la iveală că tânărul de 18 ani, care conducea mopedul, nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, cei doi nu purtau echipament de protecţie şi nu aveau asupra lor actele vehiculului. Ambii au fost amendați pentru neutilizarea căştii de protecţie şi pentru lipsa documentelor, iar pe numele tânărului de 18 ani s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

După numai câteva ore, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Hlipiceni, aflați înpatrulare prin comuna Răuseni, au oprit pentru control un moped condus de un bărbat de 45 de ani. În urma controlului s-a stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar mopedul nu figurează ca înregistrat sau înmatriculat în circulaţie. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui vehicul neînmatriculat, acesta fiind totodată sancţionat contravenţional pentru lipsa asigurării obligatorie.

+0 -0

se încarcă...