Copil căzut de la etaj în Ștefănești (video)

0

Ploile căzute în abundenţă peste oraşul Ştefăneşti au avut şi o parte pozitivă.

În ciuda urgiei care s-a abătut asupra oraşului de pe malul Prutului, o familie din zonă poate fi extrem de fericită pentru acest lucru. Asta pentru că, fetiţa de doar trei ani a familiei, a căzut, miercuri după-amiază, de la etajul doi al unui bloc din oraş.

Copila se juca pe pervazul geamului de la dormitor la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut în gol sub ochii neputincioşi ai mamei. Ţipetele femeii au alertat vecinii care au sărit imediat în ajutor, fetiţa aterizând pe o bucată de pământ din faţa blocului, care, după ploile abundende din ultimile zile, era foarte moale, fiind îmbibat cu apă. Din acest motiv, impactul fetiţei cu solul a fost mult atenuat, aceasta fiind luată de mamă în braţe conştientă, dar foarte speriată.

Femeia a sunat la 112 şi a cerut ajutorul cadrelor medicale, în acelaşi timp plecând cu o maşină particulară spre Truşeşti, de unde a fost trimisă o ambulanţăă cu asistent. În acelaşi timp, de la Botoşani a fost trimis echipajul cu medic al SMURD, care a preluat-o pe fetiţă de pe traseu şi a adus-o la Botoşani în condiţii de siguranţă. „Este vorba de o fetiţă policontuzionată prin cădere de la înălţime. Starea ei a fost stabilă pe timpul transportului, din fericire pământul moale atenuând şocul la impact”, a precizat un medic din cadrul Secţiei de Pediatrie Botoşani.

Fetiţa a fost internată pentru a fi supusă unor examinări de specialitate şi mai multor examene imagistice, urmând a fi ţinută sub supraveghere pentru zilele următoare.

 

+0 -0
se încarcă...