Secția de cardiologie în criză de medici

0

A doua demisie într-o lună, în rândul medicilor, înregistrată la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. După demisia medicului internist Elena Cardaș, și medicul cardiolog Laura Ciobâcă a demisionat luna trecută, din cauza suprasolicitării la locul de muncă. Secția Cardiologie a Spitalului Județean este una dintre cele mai suprasolicitate, iar deficitul de medici este mare.

După demisia Laurei Ciobâcă, unitatea spitalicească va rămâne doar cu trei medici. Conducerea spitalului a avut mai multe discuţii cu medicul și i-a cerut să intre în concediu fără plată, după care să ia o decizie cu privire la activitatea din Spitalul Județean. „Doamna doctor Ciobâcă și-a dat demisia de la Cardiologie, luna trecută, pentru că nu mai poate. Este o secție grea, cu o adresabilitate fantastică și niște cazuri deosebite. Vedeți de câte ori vine elicopterul la Botoșani. Până la urmă s-a ajuns la un compromis cu conducerea , din ce am înțeles, să își ia un concediu fără plată pe o anumită perioadă de timp și să-și reevaluze poziția”, a precizat medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Cei mai mulți dintre medici preferă să lucreze la cabinete particulare, unde presiunea nu este atât de mare. De altfel, şi gărzile de pe secţia de cardiologie sunt efectuate în această lună şi cu ajutorul a doi medici cardiologi care lucrează în prezent în mediul privat. „Nu cred că se mai poate discuta de un act medical de calitate când ajungi să faci gărzi o zi da, una nu, în condiţiile în care un alt medic se pregăteşte de concediu în această perioadă, iar secţia este asaltată de pacienţi”, a spus unul din medicii specialişti rămaşi pe secţie.

De altfel, aceştia sunt de părere că reprezentanţii spitalului au greşit şi în momentul în care au convins medicul demisionar să intre în concediu fără plată, pentru că astfel postul rămâne blocat şi nu poate fi scos la concurs pentru un alt specialist.

+0 -0
se încarcă...