eighteen + nine =

A password will be e-mailed to you.

„Suntem condamnaţi la moarte chiar de când primim diagnosticul pentru că statul român îşi ia mâna de pe noi”, este constatarea sumbră a Emiliei Crap, asistentă medicală pensionară, care se luptă cu o boală crâncenă. Chiar dacă îi este din ce în ce mai greu să susţină financiar procedurile şi tratamentele pe care trebuie să le facă, ea se agaţă cu disperare de viaţă. A apelat la ajutorul semenilor, dar, din păcate, în ultimele luni nu a reuşit să strângă niciun leu. A umblat şi pe la biserici sperând să primească un cât de mic ajutor financiar, dar peste tot i s-a spus că „nu sunt fonduri”. În urmă cu câteva săptămâni, ar fi trebuit să meargă în Ungaria la radioterapie, însă prin Casa de Asigurări i se decontează doar costul radioterapiei. „Pentru că au datorii foarte mari la clinicile din străinătate, mi-au aprobat doar decontarea costului radioterapiei, fără tratamentul pe care trebuie să-l fac înainte şi după. Mai am nevoie de 7000 de euro, bani pe care nu-i am. Vreau să mai trăiesc. Sunt pensionară, e adevărat, dar oare eu nu mai am dreptul la viaţă? Am lucrat 49 de ani, mi-am ajutat semenii şi nici în cele mai negre vise nu credeam că o să ajung în această situaţie”, a declarat Emilia Crap.

Ea se plânge că multe dintre medicamente, analize, dar şi proceduri trebuie să le plătească, în condiţiile în care are o pensie de 1400, la care se adaugă cea de 900 de lei a soţului. Pentru că boala nu te întreabă câţi bani ai în cont, pentru a face rost de banii necesari a făcut până acum şapte împrumuturi, astfel că toate veniturile lunare se duc pe rate şi pe medicamente. Norocul mare este că unele facturi curente le achită unicul fiu, sau nepotul. Însă nici aceştia nu au o situaţie materială în măsură să acopere costurile tratamentelor mamei, respectiv bunicii. „Oare chiar nu mai am dreptul la un strop de viaţă? Boala m-a îngenuncheat, la fel şi indiferenţa multor semeni, dar mai am încă putere să lupt şi să sper că strigătul meu de ajutor va fi auzit de oamenii cu suflet mare, care să mă ajute cu cât de puţin pentru a putea aduna cei 7000 de euro. Vreau să trăiesc, vreau să pot să am grijă de strănepotul care se va naşte peste câteva luni, vreau să-i mai fiu alături fiului meu care a trecut prin multe încercări. Vreau să-i fiu alături soţului meu. Nu cer mult, doar putere de la Dumnezeu să pot să lupt mai departe şi gând bun celor care vor dori să mă ajute”, a mai spus Emilia Crap.

Emilia Crap se luptă cu boala de câţiva ani

Emilia Crap are 71 de ani şi de câţiva ani are mari probleme de sănătate. În septembrie 2012, ea a suferit o intervenţie chirurgicală pentru montare de stent la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, iar în ianuarie 2017, după opt şedinţe de chimioterapie, s-a operat la sânul stâng, la Institutul Oncologic „I. Chiricuţă” din Cluj Napoca. După operaţie, i s-a comunicat că trebuie să urmeze şedinţe de radioterapie. Din cauza problemelor pe care le are la inimă, trebuie să facă procedurile la un aparat special, care nu se găseşte în România.

Medicii de la Cluj au sfătuit-o să urmeze tratamentul la Clinica Oncologică din Debrecen – Ungaria.

Cei care doresc să o ajute pe Emilia Crap au la dispoziţie contul RO97BRDE070SV04039190700, deschis la BRD.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...