Botoșăneni plasați în arest, după ce și-au făcut singuri dreptate

0
Botoșăneni plasați în arest, după ce și-au făcut singuri dreptate

Patru botoșăneni au ajuns să fie cercetați pentru lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și tâlhărie, după ce au încercat să-și facă singuri dreptate. Mai mult, unul dintre protagoniști, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a ajuns să fie arestat preventiv, două femei de 56 și respectiv 31 de ani au fost plasate în arest la domiciliu, iar un alt tânăr în vârstă de 21 de ani a fost plasat sub control judiciar.

Măsurile au fost dispuse ieri de magistrații Judecătoriei Botoșani, după ce în prealabil cei patru au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore, în cursul zilei de sâmbătă.

Scandalul ar fi plecat de la un incident petrecut în urmă cu trei zile, în comuna Frumuşica, acolo unde s-au petrecut toate scenele. Astfel, în urma probatoriului administrat de polițiști a rezultat că pe 16 august cei patru botoșăneni au reținut la locuința lor, împotriva voinței sale un minor de 17 ani, pe care l-au lovit peste corp, întrucât îl bănuiau că în urmă cu ceva timp le-ar fi furat nişte bani din magazin.

Astfel, după ce l-au prins în zonă, ei l-au sechestrat, după care i-ar fi luat telefonul mobil și un portofel, bunuri estimate la 1.500 de lei. Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor, care, în urma anchetei iniţiate, au sesizat şi instanţa de judecată. Investigaţiile continuă sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

„Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, lovire și alte violențe precum și pentru lămurirea tuturor aspectelor, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun”, a precizat pentru „Monitorul” Maria Carp, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

+0 -0

se încarcă...