Familie distrusă după un accident mortal

0
Familie distrusă după un accident mortal

Drama unei familii din Unţeni s-a transformat şi într-o serie de dosare penale pentru membrii care au rămas în viaţă. O femeie de 48 de ani a murit într-un grav accident rutier care a avut loc sâmbătă după-amiază. Incidentul s-a petrecut pe drumul ce leagă localităţile Unţeni de de Burleşti, unde o autoutilitară Volkswagen Transporter, condusă de un bărbat, a derapat pe drumul acoperit cu pietriş din cauza vitezei şi s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului, după care s-a răsturnat pe o parte.

O femeie de 48 de ani, pasageră pe locul din dreapta, a suferit mai multe traumatisme, după impactul cu copacul, dar şi după ce mai mulţi saci cu grăunţe, care se aflau în spatele maşinii, s-au răsturnat în interiorul habitaclului şi au venit peste ea. La faţa locului au sosit echipaje de descarcerare şi echipajul de terapie intensivă mobilă, femeia fiind scoasă din fiarele contorsionate ale maşinii şi preluată de cadrele medicale.

Din cauza traumatismelor severe suferite, medicul de pe ambulanţa SMURD a decis ca intervenţia medicală să se facă la locul accidentului, mai mulţi pompieri ridicând câteva foi de cort în jurul victimei pentru ca aceasta să poată fi intubată şi resuscitată. Din păcate, însă, rănile femeii au fost mult prea severe. „La faţa locului am găsit o victimă de sex feminin, 48 de ani, politraumatizată, aflata în stop cardio respirator. A fost început protocolul de resuscitare la faţa locului, procedându-se la intubarea victimei, care s-a facut extrem de dificil. Din păcate, în ciuda eforturilor echipajului nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul”, a precizat medicul primar în medicină de urgenţă Ramona Elena Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele fiului femeii, în vârstă de 25 de ani, care a spus că se afla la volanul autoutilitarei. Cercetările ulterioare ale poliţiştilor au stabilit însă că, în realitate, la volan se afla chiar soţul femeii, însă fiul celor doi a dorit să ia vina asupra lui, potrivit martorilor de la faţa locului spunându-i tatălui său că nu vrea să îl piardă şi pe el. Adevărul a ieşit, însă, la lumină, la câteva ore distanţă, poliţiştii stabilind că tânărul nici nu se afla în maşină, care era condusă de tatăl său, de 54 de ani. Ulterior acesta a fost tetsat şi cu aparatul etilotest, având o valoare de 0,71 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, pe numele acestuia mai fiind deschis un dosar penal, la fel cum s-a întâmplat şi cu fiul celor doi, care acum va fi cercetat penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

+0 -0

se încarcă...