Contract pentru întreținerea a 12 străzi, oferit de Primărie societății Conrec

0

Societatea Conrec a primit, de la Primăria Botoșani, prin încredințare directă, contractul de „Reparații curente și întreținere străzi modernizate, nemodernizate și marcaje rutiere”. Valoarea contractului este de 450 de mii de lei, adică 95 de mii de euro și presupune reparații curente și întreținere doar pe câteva străzi modernizate, și anume Bulevardul „Mihai Eminescu”, Strada Teatrului, Aleea Pinului, Strada Bucovina și Strada Codrului și pe câteva nemodernizate: Plopilor, Libertății, Liliacului, Zefirului, Caisului, Strada „Simion Barnuțiu” și Alea „Dumitru Furtună”.

Avem în derulare o licitație pentru acordul cadru pe patru ani privind întreținerea și reparația străzilor în Botoșani, licitație unde perioada de depunere a ofertelor a trecut, iar documentația a fost depusă doar de Conrec. Până la încheierea acordului cadru pe patru ani, pentru a acoperi această perioadă între expirarea contractului vechi și încheierea contractului nou, suntem în procedură de achiziție directă pe o sumă mai mică, pentru a avea echipe în teren și pentru a nu exista un vid în teren în ceea ce privește reparația străzilor”, a declarat viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu. Potrivit site-ului de achiziții publice, contractul a fost deja atribuit marți.

Conrec, singurul ofertant la licitația mare

Pe de altă parte, Conrec este și singura firmă interesată de acordul cadru pe patru ani de „reparaţii curente şi întreţinere străzi modernizate, nemodernizate şi marcaje rutiere”, scos la licitație de Primăria Botoșani cu o valoare estimată de 20.441.000 lei fără TVA. La această licitație, data limită de evaluare a ofertei este 12 aprilie 2020, timp în care reprezentanții Conrec vor trebui să-și mențină oferta neschimbată.

Istoria lucrărilor de întreținere în Botoșani

Conrec s-a ocupat de lucrări timp de mai mulți ani înainte de 2015, când firma era deținută de către Mihai Vrăjitoru, om de afaceri considerat un apropiat al primarului Cătălin Flutur. Licitația pentru întreținerea drumurilor din municipiu din 2015, când primar era social-democratul Ovidiu Portariuc, a fost câștigată de Tehnic Asist, firmă cu importante conexiuni în interiorul PSD și care a prins lucrări chiar și în asociere cu celebra Tel Drum. După doi ani, în aprilie 2017, Tehnic Asist a subcontractat lucrările către Conrec, societatea care a efectuat întreținerea în ultimii doi ani. În acest moment, Tehnic Asist este în insolvență.

În primăvara acestui an, aproape trei sferturi din acțiunile Conrec, deținute de Mihai Vrăjitoru, Liviu Alexandru Bărboșelu și Ioan Ananiesei, au fost preluate de firma familiei Dincu, Agremin Trans SRL.

Deja ai votat!
se încarcă...