spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTPoliticieni interpelați la Festivalul Harbuzului

Politicieni interpelați la Festivalul Harbuzului

Aproprierea alegerilor prezidențiale și mai ales a celor locale, îi determină pe politicieni să participe la aproape toate festivalurile organizate în fiecare cătun al județului. A fost și cazul Festivalului Harbuzului de la Lunca, manifestare ajunsă la cea de a 12-a ediție.

Chiar dacă această comună se află pe taseul dumului strategic, politicienii s-au înghesuit să ajungă la Lunca pentru a-l lăuda pe primarul pesedist Marcel Marcu. Au fost senatorii PSD Doina Federovici și Lucian Trufin, deputatul Costel Lupașcu, consilierii județeni Cristina Breșug și Constantin-Neculai Pătrăuceanu, dar și senatorul PNL Costel Șoptică. Acestora li s-a alăturat reprezentantul guvernului în teritoriu, Dan Șlincu.

Pesediști și liberali la aceeași masă

Spre surprinderea politicienilor, la manifestare au fost și reprezentanții protestatarilor din zonă, dar mai ales liderul Grupului Civic, Daniel Câșlariu, care după ce aceștia au coborât de pe scenă i-a interpelat fără menajamente. Mai întâi, acesta a întrebat-o pe Doina Federovici de ce fuge din mulțime, remarcând că „pe scenă vă luptați cu domnul Costică (n.r. – Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani), dar, de fapt, stați la masă cu dumnealui”.

Federovici: „Nu poți face minuni în trei ani”

Este pentru prima dată când noi interacționăm. Eu niciodată nu am fugit din rândul oamenilor și nici nu am să fug. Eu vă invit cu drag, oricând aveți timp sau oricând vreți dumneavoastră, să discutăm cu proiectele pe masă, cu cifrele pe masă și cu argumentele de ambele părți, și din partea mea și din partea dumneavoastră… Ceea ce am făcut pentru județul asta îmi dă dreptul să mă uit în ochii fiecăruia și cu argumente să-i spun ce am făcut și ce nu am putut face, tot cu argumente, pentru că nu poți face minuni în trei ani de zile”, a încercat să pareze Doina Federovici.

Întrebată de situația drumului strategic și mai ales de faptul că pe anumite zone ale acestuia nu s-a ajuns cu plombele promise de autoritățile județene, Doina Federovici a declarat: „În acest moment, se desfășoară a doua procedură de licitație, pentru că la prima nu s-a prezentat nimeni”, iar referitor la plombe: „avem o firmă de construcții care trebuie chemată și ea la masa dialogului”.

Apoi senatorul Trufin, deputatul Lupașcu și primarul Marcu au încercat și chiar au reușit să o extragă pe șefa lor de partid din zonă, pentru ca discuția să nu alunece și mai mult spre o pantă nefavorabilă.

Șoptică se laudă cu Legea cașcavalului

Șansa pesediștilor a fost că în zonă a apărut și senatorul PNL Costel Șoptică. Nici pe el Daniel Câșlariu nu l-a iertat, întrebându-l de ce liberalii se laudă că au lăsat drumul strategic la cheie, în condițiile în care a fost nevoie apoi de doi ani pentru a obține avizele necesare scoaterii lui la licitație. „Sunt avize care se iau în timp ce se construiește, pentru că au termen de valabilitate mici. Dacă nu ar fi fost la cheie, nu ar fi fost în regulă, atunci nu ar fi fost la finanțare”, a încercat să riposteze Șoptică, adăugând că „s-a tărăgănat nepermis de mult punerea în operă a acestui proiect, pentru că din momentul în care a intrat Costică Macaleți și cei de la PSD la conducerea județului și până au făcut prima licitație a durat peste doi ani și jumătate”.

Cum răspunsul nu l-a mulțumit pe reprezentantul societății civile, acesta a plusat și l-a întrebat pe senatorul PNL care îi sunt realizările din cele două mandate, ce a făcut bun pentru județ, care să-l califice să candideze la șefia CJ.

Nu sunt două mandate, ci un mandat și jumătate. Un mandat am fost deputat și acum sunt senator… Legea 321, legea supermarketului, dar, din păcate nu a mai fost pusă în practică”, a venit răspunsul senatorului, întrerupt de Câșlariu: „în concluzie, tot nimic”.

Dar cum lucrurile nu puteau rămâne așa, Șoptică a completat: „Datorită unei legi semnate de mine, orice român, care cumpără produse lactate, poate citi pe etichetă exact ce conține produsul respectiv, cât lapte și cât înlocuitori. Și tot datorită unei legi făcute de mine, cașcavalul care este vegetal se vinde în altă parte decât în raionul în care se vinde caşcavalul făcut din lapte”.

Atât Federovici, cât și Șoptică l-au invitat pe Câșlariu „la o discuție cu proiectele pe masă”, în timp ce reprezentantul organizației civice le-a transmis „să colaborați, nu să vă mănâncați”, pentru că politicieni ar trebui să lucreze în interesul cetățenilor.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...